Ut på reise i høst?

DSC_0295Skal du ut på reise i høst? Stadig flere legger opp til en uke i sol og varme, eller en weekend-tur med shopping til høsten. Selv setter vi kursen mot sydligere strøk allerede neste uke.

Vi som bor her på Haugalandet er så heldige å ha Ryanair som flyr veldig billig til destinasjoner som London, Bremen og Alicante. Men med hyppige ruter fra SAS og Norwegian er det også lett å komme seg til Oslo og så videre ut i verden. Stavanger og Sola flyplass er heller ikke så langt borte. Flere av de store flyselskapene har massevis av billige reiser i høst, og om du er litt fleksibel med reisetidene kan du få ganske rimelige billetter.

Her kommer noen reisetips for høsten.

Storby:

London

Shopping og sightseeing

DSC_0019I Covent Garden finner du alle de samme butikkene som du finner på Oxford Street. Men er du tidlig ute på formiddagen slipper du køene og du kan lett gå tilbake til hotell-rommet med posene uten å måtte ta tuben.

DSC_0059I Covent Garden finner du også et bredt utvalg av restauranter og spisesteder. Det er også gåavstand til Soho med massevis av uteliv og enda flere spisesteder.

DSC_0016En kort tubetur og du er på Camden. Fra Camden kan du også spasere opp til London Zoo.

DSC_0103Tar du turen til fasjonable Kensington og Knightsbridge kan du besøke det annerkjente varemagasinet; Harrod’s eller Peggy Porschens bakeri.

HotellDSC_0034
Jeg har noen favoritter i London når det kommer til hotell. Mine topp tre hoteller er Rocco Forte Brown’s, Radisson Mercer Street og The Cavendish. Alle disse tre hotellene ligger så sentralt at de er i gangavstand til absolutt alt.

DSC_0001Radisson Mercer Street er absolutt kjekkest med fantastisk beliggenhet midt i Covent Garden. Det ligger også flere andre hoteller i nærheten, og alle disse er supre om du vil benytte deg av alt det Covent Garden har og tilby.

London passer både for barnefamilier, kjærestepar og som vennetur. Det finnes noe å gjøre for alle!

Tips: Vil du ha billig hotell, men med bra beliggenhet og god standard? Sjekk ut lastminute.com Her får du opp til 70% rabatt på fantastiske hotell. Du får ikke vite navnet på hotellet du booker før du har betalt, men du får vite område og standard. Her har jeg booket mange ganger og bodd for langt under halv pris på noen av Londons beste hoteller.

Les mer om London under «Reise» her på bloggen.

Paris

DSC_0014Paris er byen med alle lysene. Som med London finner du både shopping, sightseeing, serverdigheter og masse mer. Her er det noe for hele familien.

DSC_0022De kulinariske opplevelsene står i kø i Paris, og du finner massevis av makronbutikker.

Sist vi var i Paris tok vi toget fra London. Det var veldig greit, og også en super måte å reise på.

Når vi har vært i Paris har vi som regel bodd utenfor, nærmere bestemt i Disneyland Paris. Dette er supert om du reiser med barn.

DSC_0040Å bo i nærheten av Disneyland er kort avstand i forhold til Charles de Gaulle flyplassen. Togturen tar bare 5 minutter med TGV. Å ta toget inn til Paris sentrum tar ca. 30 minutter. Da tar du RER’en inn til sentrum og kan derfra bytte linje, eller bare gå av midt i.Vi har gått av i nærheten av Notre Dame hver gang og det gir et fint utgangspunkt om du vil rusle litt rundt i Paris. Det er også gå-avstand til Eiffel tårnet.

DSC_0126I utkanten av Paris opp mot Moulin Rouge ligger verdens største loppemarked. Det er også verdt turen om du samler på antikviteter eller er på jakt etter ekte vintage designer-vesker eller kjoler.

DSC_0058Tilbake til Disneyland: Bo gjerne på et hotell i «byen». Da har du gangavstand til et gigantisk kjøpesenter, et stort outletsenter, samt at det er litt «natteliv» for de voksne. Vi har bodd både på resort og i «byen», og jeg vil absolutt anbefale det siste. Du får billige og store rom for hele familien, og det går gratis shuttle fra de fleste hotellene med 20 minutters mellomrom opp til Disneyland. Shuttelen tar ca. 5 minutter.

DSC_0071I Disneyland er det flere egene «meet and greet» steder. Har du små prinsesser så er en reservasjon på Askepotts restaurant absolutt verdt det. Da får man treffe alle prinsessene og de tar seg god tid til å hilse på, skrive autografer og ta bilder.

For mer om Paris kan du se under «Reise» her på bloggen.

TIPS: Ha med en fransk lommeparlør, franskmennene liker ikke å snakke engelsk 😉

Storby USA: Jeg har vært masse i USA, og selv om New York er fantastisk med alle de ulike bydelene sine, og Los Angeles har Hollywood-glamouren, er min favorittby Las Vegas. I Las Vegas kan man for det meste spasere opp og ned «the strip», og det er massevis av aktiviteter og utflukter til nærliggende attraksjoner som bl.a. Grand Canyon osv. Blir du lei byen kan du alltids leie deg bil og kjøre til LA eller San Diego på dagstur. Og for deg som ønsker shoppingtur er Las Vegas et mekka av designer butikker, kjøpesentre, outlets osv. Husk å ha med en ekstra bagasje slik at du kan få alt du shopper med deg hjem 😉

Sol og varme kommer i «del 2» 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s