Sunn middag – uke 1

DSC_0022Nå går det mot vår og sommer, og det betyr også fokus på sunn mat her i huset!

DSC_0009Fem av syv dager i uken har vi middager som er godt balansert med karbohydrater, proteiner og fett. Middagene i seg selv ligger på rundt 300 kalorier pr. porsjon, men er likevel veldig mettende. De har også et rikt innhold av grønnsaker og frukter.

ciabattaJeg har brukt deler av påsken til å sette opp en sunn ukesmeny i den kommende uken for oss.

DSC_0006Mandag jusker vi litt og starter med påskelam, derfor har vi biff med hummus og salat i dag.
Oppskrifter på middagene vil bli lagt ut på bloggen etterhvert. Dette er det samme kostholdet som vi la om til da Øystein skulle slanke seg når vi skulle gifte oss. Den gangen gikk han ned 10 kg på 10 uker. Dette var uten trening, og kun med endring i kostholdet.

3-oven-duck-egg-blue-aga_roomset_new-badge

(Bilde lånt av Aga)

Her er ukens middager for neste uke:

  • Biff m/ hummus og salat
  • Kyllingsuppe m/ brokkoli og gulrøtter
  • Linsesuppe m/ strimlet svinekjøtt
  • Salat m/ reker, quinoa og squash
  • Kyllingsuppe m/ grønn curry

DSC_0006

Med fokus på sunne middager blir det også til at jeg baker mesteparten av brødet vi spiser selv. Brødet du baker selv har et lavere innhold av salt og gluten enn det du kjøper på butikken. Om du lager en dobbel porsjon deig når du først baker er det lett å fryse ned et ekstra brød og ha det på lur 🙂

Håper dere nyter påsken og det fine været 🙂 For de av dere som bor på Haugalandet så har vi Åpen Hage m/ Åpent Bakeri i morgen fra k. 11.00 og utover. Hønene går og gresser sammen med kaniner og vaktler i hagen  Vi fyrer også i gang grillen og griller pølser. Bakeriet har cupcakes, sweets, kake og kaffe. Vi har åpent fra kl. 11.00 og utover dagen. Adressen er Sandeidgata 8.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s