Kakeegg

Hva passer vel bedre til påske enn påskekyllinger og kakeegg?

I påsken 2012 så jeg en link på lignende kaker på Facebook. Disse var bare helt supre syntes jeg! Jeg samlet egg fra hønsegården fra Doris. Doris la de største eggene i hønsegården (de er mellom 70 – 80 g!). Doris var den første kyllingen vi fikk og hun har blitt favoritthøna i flokken 🙂

Disse kakene er lettere å lage enn de ser ut til.

Det du trenger er:
– en liten porsjon røre cupcakes (gjerne en halv oppskrift)
– utblåste og tørkede egg
– sprøytepose
– stekeform med folie i
– maling om du vil male eggene

Slik gjør du:

Lag en porsjon av den røren du liker best. Det kan være lurt å bruke en røre med litt «tyggemotstand» og god smak i. Blås eggene. (Dvs. tøm dem for fyll uten å kakke dem i to.)

Etter at du har blåst egget, spylt dem i vann og latt dem tørke litt, setter du dem i en stekeform som jeg har gjort på bildet. Det er lurt å bruke litt folie slik at de står stødig. Lag et lite hull på toppen som er akkurat stort nok til å få en sprøytepose inn i.

Fyll eggeskallene ca 70% med røre. Det er bedre at det renner litt over når du steker enn at eggene ikke fylles ut.

Stek så eggene på 160 C – varmluft, forvarmet ovn i ca 5-7 min. Du ser når røren kommer ut og når denne «stivner». Da er eggene klare. La de kjøle seg noen minutter før du skjærer bort den overflødige røren.

Disse er perfekte å spise akkurat som et vanlig egg! Du kan også bruke en lang tip om du vil fylle eggene med litt syltetøy, frosting eller krem.

Kakk toppen av som på et vanlig egg og nyt!

Sophia elsker egg og hun ble helt gal da hun så disse eggene. To stk forsvant ned på en, to, tre! 🙂 Disse er nok perfekte små kaker for barn. Og om du bruker hvite egg kan du også male skallene 🙂

Kyllingen på bildet er rett under en uke gammel og er en Orpington kylling, den skal vokse og bli ca 3,5 kg når den er stor!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s