Jegerprøven!

IMG_1906

I dag har dagen gått nærmest i ett! Fra det ene møte til det andre, og til sist et intervju. Hvem, hva og hvor kommer jeg tilbake til 🙂 Men i kveld skal jeg for andre kvelden denne uken på jegerprøvekurs. Jeg har flere ganger vært med på jakt, og har nå bestemt meg for å ta prøven selv.

Vi er heldige og har tilgang på flere jaktområder i familien, samt at pappa jakter en del på New Zealand.

Mange av dere synes kanskje at det høres fælt ut å gå på jakt. Men jeg ønsker å dele hvorfor vi gjør det. Vi er genuint opptatt av god dyrevelferd, og ikke minst; HUMAN jakt. Jeg ønsker å jakte mer for å kunne bli mer selvforsynt med kjøtt.

Når man jakter vet man hvor kjøttet kommer fra, man vet hvilket liv dyret har hatt, og man støtter ikke en industri som stadig får høyere krav til effektiv drift fremfor dyrevelferd.

IMG_1907

I forrige uke så jeg på TV2 da de viste forskjellene på «broilerkyllinger». Altså mye av den «lørdagskyllingen» som man finner ferdig grillet, gjerne til «29,90» i butikken. Disse kyllingene vokser seg til en vekt på nesten 1,5 kg på bare 6 uker. Våre kyllinger i hønsegården, selv om de er «kjøtthøns», vokser de ikke så mye på 12 uker en gang. Slaktevekt i kjøtt på tre haner på ca. fire måneder hos oss er 1,2 kg totalt. Hadde vi latt en broilerkylling vokse opp hos oss i hønsegården ville den mest sannsynlig dødd av organsvikt innen den var 8 uker gammel, evt. ville beina dens knukket på grunn av vekten.

IMG_4342Og nei, set er ikke noe gøy å slakte, men det gir meg en god følelse når jeg vet at det jeg spiser har hatt et best mulig liv. For hver kylling vi slakter og spiser selv «sparer» vi en broilerkylling. Og ikke minst har hønene våre som legger egg et godt liv. Bare her på Haugalandet er vi nå over 300 medlemmer i vår Facebook-gruppe: Haugaland Hobbyhøns. Det er veldig gøy å se at så mange vil ha høns i hagen!

På søndag skal vi ha en hel dag ute i naturen med våpenhåndtering, skyteøvelse, osv. For å ta jegerprøven i Norge må man ta et kurs. Kurset har 9 moduler, og man må ta en avleggende eksamen. Jeg tar jegerprøven hos Haugesund Jeger og Fisk hvor to instruktører losjer oss gjennom de ulike modulene. På kurset er vi 30 stk, men kun 4 damer. Og det er faktisk det høyeste antallet damer som har deltatt på et kurs fikk jeg vite!

Samtidig så er det veldig fint å være en del av jegerforbundet. Man får tilbud om slaktekurs, turer, ulike typer temakvelder osv. Man kan også ta pølsemakerkurs om man vil. Med andre ord er dette midt i blinken for en som er over gjennomsnittet interessert i mat 🙂

I morgen gleder jeg meg til å dele nye oppskrifter med dere for helgen 🙂 Ha en fin torsdag!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s