DIY: Metallskap

Jeg skryter ofte av at Øystein er så flink til å lage ting til huset vårt.
På kjøkkenet manglet vi lenge en ting som jeg virkelig savnet, nemlig mikrobølgeovn! Men en tipp topp moderne mikro gle ikke helt inn i det retro-inspirerte kjøkkenet vårt. Alternativet var å ha mikroen i kjelleren, men det hadde ikke blitt noen god løsning.
Vi trengte også mer plass til hverdagsservise, glasser, boller, osv. Vi så på ulike løsninger med hyller på veggene, men det ble litt for åpent. Øystein bestemte seg da for å lage et skap. Høsten 2010 brukte vi til å diskutere hva skapet skulle lages av, tre eller metall. Nærmere jul fikk Øystein inn ønsket materiale på sin gamle jobb (Norovent), og skapet begynte å ta form. Øystein er blikkenslager og har selv laget hele skapet fra bunn av.
Inspirert av det maritime fikk skapet et lite rundt vindu. Skapet er laget i en røff og industriell stil som frisker kjøkkenet vårt litt opp og bryter med den søte bondestilen vi ellers har.
skapet1
Inne i skapet har vi lys og strøm til mirkobølgeovnen. Vi har både hyller og skuffer med plass til litt av hvert. Skapet er veldig funksjonelt! Utenpå skapet har Øystein limt på tall som gjengir Sophias fødselsdag, dette fordi skapet ble laget akkurat rundt de tidene jeg var gravid med Sophia, og det kom på plass da vi fikk henne. Vi er kjempe fornøyd med skapet og Øystein har fått masse skryt for det i ettertid.
Lignende skap har jeg sett i flere interiørbutikker, bl.a. Kremmerhuset som har en variant av gamle gardrobeskap.
I disse dager er vi på jakt etter ny sofa og har vært innom samtlige møbel- og interiørbutikker her i Haugesund. Den vi har var en gang i tiden utrolig stilig, men med en oljelampe som ble veltet og rant ut i sofaen, et barn som har hatt sine tre første år i sofaen, hunder og katter…. ja, jeg trenger vel ikke akkurat å skrive at sofaen ikke ser så lekker ut lenger. Jeg liker veldig godt retro sofane som de har på Living, men der igjen er ikke de så praktiske som «tv-sofa». Vi vil gjerne ha noe med farge, samtidig noe vi kan sitte behaglig i, og ikke minst «ta helg» foran tv’n i. Å finne ny sofa er ikke bare, bare…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s