Badet før/ etter

Badet er utenom kjøkkenet et av de viktigste rommene i huset. Vårt bad er ganske unikt, og bærer preg av vår personlighet, samt vår kreativitet. Badet pusset Øystein opp ganske tidlig i forholdet vårt, og noen små forandringer er gjort underveis.
Badet var opprinnelig to rom, bad og vaskerom.
badet
Man kan mildt sagt si at badet var utdatert…
Bildene over viser samme delen av rommet etter at Øystein hadde ribbet alt av vegger, tak og gulv.
Visjonen om badet var litt annerledes enn kjøkkenet. Men vi ville gjerne ha badet i samme stil. Vi ville ikke ha et «standard» fliselagt bad. Men ønsket innslag av forskjellige materialer. Forskjellig størrelse på flisene som er brukt osv. På badet som det er på bildet var det kun to små vinduer og et lite vindu på vaskerommet. Vi ønsket jo å få større romfølelse, og ikke minst ha et lyst og trivelig bad. Vi bestemte oss derfor for å sette inn to takvinduer. Dobbel vask og dobbel dusj skaper fred i hjemmet, så det måtte også inn. Vegghengt toalett for enklere vasking… Og ikke minst masse, masse lys!
Etter at alt var revet begynte prosessen med å støpe nytt gulv, legge varmekabler, isolere og gipse… Så skulle flisene velges ut. Her var vi på alle flisebutikkene i distriktet og fikk med oss forskjellige rester. Drømmen om dusjen var en mosaikk dusj satt sammen av mange forskjellige farger og type fliser. Rundt vasken skulle det også integreres et 8-tall for husnummeret her. 8-tallet var kjøpt på ferie i Tunisia.
Etterhvert ble også nyheten om Sophia oppdaget (dette var i mai 2010), og en smart løsning for stellebord skulle også inn på badet.
badet21
På det første bildet ser dere den doble vasken og en liten bit av 8-tallet som ble integrert. Vi elsker musikk og vil selvsagt ha muligheten til å spille også på badet. Harman Kardon er verdt alle pengene når det gjelder lyd og er DEN bærbare spilleren som du drar med deg om du skal ha god lyd (dette har jeg nå fått høre fra Øystein de siste fem årene). Det store speilet over vaskene er fra Ikea. Øystein har selv laget hyllene som jeg har parfyme på.
Kassen som henger på veggen med blomster på som vises på bilde nr 2 er Sophia sitt stellebord. Det er et Brio Wall stellebord og tar knapt nok plass på badet. Dette er en super løsning for det lange og smale badet vårt! I dag er stellebordet for det meste oppslått, men det er praktisk om man har venner med mindre barn på besøk (det tar jo ikke noen plass).
De to neste bildene viser hvordan dusjen ble. Da Sophia var liten hadde hun badekaret sitt i den ene delen og vi brukte den andre. Her har vi på begge sider stor regndusj og egen hånddusj. Dusjen er satt sammen av masse forskjellige fliser, både rester av mosaikk, helt unike fliser vi kjøpte i Tunisia og vanlige små fliser i pastell farger. Det siste bildet viser hvordan taket ble med takvinduer i. Her får vi utrolig mye lys inn!
Badet har Øystein satt sammen av både tre og fliser for å få det litt «old school» og ikke så sterilt som klassiske standard bad ofte blir i dag. Vi har beholdt det lyse, men likevel fått inn masse farge på badet slik at det er alt annet enn kjedelig.
Visjonen for badet var at man trøtt og lei en mandags morgen likevel skulle bli i godt humør når man kom inn på badet, og det blir vi 🙂
dagbladet_sondag-20111023_000_00_00_022Blogginnlegget jeg skrev i 2011 ble snappet opp av Dagbladet som lagde en reportasje om oppussingen av badet vårt.
dagbladet_sondag-20111023_000_00_00_0231Som dere kanskje ser på bildene Dagbladet tok har vi byttet benkeplate og vasker. Det var faktisk fordi den ene glassvasken knuste. Så i dag har vi ikke benkeplate i fliser, men i eik, og vi har to hvite vasker.
Badet vårt er fortsatt veldig funksjonelt, og nå er vi i gang med å lage bad nr 2 i kjelleren. Jeg har også eget bad i bakeriet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s