Det beste av 2013 – del 2

Dette er del 2 med noen av mine favoritter fra 2013. Her har jeg flukket ut både sweets og kaker. Alle bildene er klikkbare med link til oppskriften 🙂

Juli – Very Vanilla Donutsvery-donutsEn av mine beste donuts oppskrifter! Disse falt i smak hos mine amerikanske slektninger. Jeg lagde disse ekstra gode vanilje donutsene med ekte vanilje i deigen og i glasuren.

Alle donutene forsvant raskt fra fatet, og de amerikanske slektningene likte dem veldig godt!

August – Amerikanske Cinnamon BunsDSC_00231-629x406I Norge har vi «kanel i svingene», i USA har de Cinnamon Buns. Og det er forskjell! Cinnamon Buns er deilige boller fylt med brunt sukker og kanel, toppet med en fantastisk vaniljefrosting laget med kremost som bare smelter på tungen…. De er klissete, men fantastisk gode… Server dem lunkne og med rennende frosting, NAM!

September – Russian Fudge

DSC_0055-629x426

Dette er fudgen som New Zeland er kjent for, og som startet hele interessen min for å lage fudge. Min far elsker denne, og kjøper alltid Russian Fudge med seg fra en egen butikk her nede. Jeg brukte tiden etter at vi kom hjem fra forrige tur til å forske og teste ut den beste fudgeoppskriften. Og dette er min beste oppskrift på Russian Fudge. Den er ikke for smørmyk og er akkurat passe porøs.

Oktober – Ostekake m/ sitron og bringebær DSC_00332-629x418

Denne lagde jeg da vi hadde selskap for Øystein. En av kakene som vi hadde på bordet i dag var denne friske ostekaken. Ostekaken har bunn av Oreokjeks og har et syrlig lokk laget med rømme. Denne kaken falt i smak hos svigermor 🙂

November – Dobbel Vanilje Regnbuekake

DSC_00173-629x418

Regnbuekaken er en av de mest besøkte oppskriftene mine her på bloggen, og også den episoden av Himalaga som er mest sett. I dag har jeg laget en ny variant med massevis av deilig vaniljesmak. Kaken er en saftig vaniljekake, og mellom lagene er det en lett og luftig vaniljefrosting.

Desember – Dronning Maud Kake

DSC_00033-629x422

Dronning Maud var min favorittdessert i mange år. Mormor lagde den beste Dronning Maud puddingen, og jeg har arvet hennes oppskrift. Mormor sa alltid at Dronning Maud ble bedre om man bare brukte plommene i egget når man pisker eggedosisen.

Dette var siste del av noen av mine favoritter fra 2013. Det var ikke lett å velge ut favorittene 🙂 Men noen oppskrifter har virkelig satt spor, og noen har også blitt en del av Widvey’s Kjøkken & Konditori. Det er veldig gøy når man får utviklet oppskrifter som blir så gode at de får en plass på menyen 🙂

Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle dere som har følgt bloggen gjennom 2013, og håper dere blir med meg videre med inn i 2014. Ha et riktig godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s