GAMBIA – del 2

I går kunne dere lese om de første dagene våre i Gambia. I dag deler jeg flere bilder med dere. Dagen etter at vi hadde vært på safari i Senegal dro vi til markedet i Banjul.

DSC_0192Albert Marked er et stort marked som tilbyr så og si alt.

Her finner du second-hand klær og sko, nye klær og sko, eller du kan kjøpe deg stoff og få sydd ditt eget design hos en av de mange skredderne.

DSC_0203

DSC_0205Vi gikk på stoffhandel slik at Sophia kunne få sydd seg en kjole til jul, og Øystein og Storm kunne få seg nye dresser.

DSC_0214Da dressene skulle sys falt valget på skredderen som også sydde for de militære og noen av ministerene. Den lokale guiden vår hjalp oss også med å finne markedets beste skredder til Sophia sine kjoler.

DSC_0218Målene ble tatt og dressene kunne hentes to dager etter.

DSC_0221Dressene til gutta kom på 500 kr pr dress (inkl. stoff og søm). Da hadde begge dressene også vest. Begge to var veldig happy med det. Mannen i midten på bildet er guiden vår som hadde et sterkt ønske om å komme på internett 🙂

DSC_0222Sophias skredder var også dyktig, og hun ble veldig fornøyd med sine kjoler 🙂

Her kommer en del bilder fra markedet.

DSC_0191

DSC_0193

DSC_0195

DSC_0196

DSC_0197Barracuda…

DSC_0194Ny frisyre?

DSC_0200Frittgående høner på markedet.

DSC_0241Eller perlehøns som kunne slaktes på plassen om man ønsket…

DSC_0246

DSC_0244

DSC_0228Mat var en stor del av markedet, og kom i alle slags varianter…

DSC_0226

DSC_0247

DSC_0210Å kunne sette seg i vognen sin når man var trøtt var deilig. Vogn til barna er også en luksusvare og vi var de eneste på markedet med vogn. De minste barna ble båret på ryggen, og de som var store nok måtte gå selv. Vognen i seg selv var veldig fasinerende for mange av dem som var på markedet.

DSC_0250Da vi kom tilbake fra markedet ønsket Sophia seg fletter. Det var frisøtsalong på hotellet og Sophia fikk time til rastafletter. Hun satt hele 3 timer i stolen!

DSC_0253Og selv var hun veldig fornøyd med flettene 🙂 Fletter til barn kostet 500 dalasis, ca. 80 kr…

DSC_0258Kvelden ble avsluttet med lokal musikk og show på hotellet.

I løpet av de to dagene med tur til Senegal og markedet fikk vi også sett og opplevd masse av Gambia. Vi fikk også en god del inntrykk. Noe av det som gjorde mest inntrykk var hvordan kolonitiden som britisk koloni fortsatt hang over Gambia.

Både da vi skulle ta ferjen og da vi var på markedet så vi hvordan «den hvite mann» ble prioritert i køer, kontroller i trafikken, «turistrestauranter», osv. Vi ble også fortalt at selv om Senegal var et stort og vakkert land lå det i skyggen av Gambia fordi Senegal hadde vært fransk koloni. Gambia som var britisk hadde fått med seg språket og derfor kom heller turistene til Gambia.

Det generelle inntrykket vi fikk etter disse dagene var at de aller fleste i Gambia var hyggelige og smilende mot turistene. Vi fikk heller aldri følelsen av at noen prøvde å «lure oss». Taxiene hadde fast pris fra hotellet, og sjåføren spurte aldri etter mer. Prisen som ble avtalt på markedet for klærne som skulle sys var også den samme når vi hentet klærne. Vi så heller aldri noe kriminalitet og opplevde at vi følte oss trygge både på marked, landsbygd og utenfor hotellet etter mørkets frembrudd.

Mer fra Gambia kommer….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s