Hjemmelaget Leverpostei

DSC_0006Jeg er i gang med å lage «julegaver», og prøver ut ulike godsaker som jeg kan gi bort til familie og venner i år. En av dem er hjemmelaget leverpostei. I dag får man knapt nok tak i lever i butikken, og jeg måtte lete litt før jeg fikk tak i. Man kan bruke lever av både okse, kalv og svin og man ønsker «klassisk» leverpostei, men også kyllinglever kan brukes.

Jeg bruker okselever og svineflesk i denne oppskriften. Oppskriften gir en hel brødform med leverpostei, men du kan også lage den i mindre porsjonsformer om du ønsker. Bruk f.eks. porsjonsformer i aluminium så er leverposteien «ferdig pakket» om du vil gi bort en porsjon.

Øystein og Sophia likte faktisk denne leverpostein så godt at begge har hatt den på brødskiven hver dag, og jeg har allerede laget porsjon nr to.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 1 time – 1 time 15 min

Du trenger:
500 g lever av okse, kalv eller svin
125 g flesk (sideflesk går fint)
2 ansjosfileter
1/2 liten løk
75 g strøkavring
1,5 ts salt
1/2 ts nellik
1/2 ts pepper
2 store egg
2 ss melk

DSC_0003Finn frem det du trenger, og bruk en foodprocessor med gode kniver slik at alt blir godt malt.

DSC_0004Begynn med å rense leveren og dele denne i biter.DSC_0007Mal opp flesket i en foodprocessor. Ha så i leveren og mal dette sammen. Mal det to ganger. DSC_0005Gni ansjosen fin. Hakk opp løken. Ha dette i sammen med lever og flesk. Mal den også inn.DSC_0006Ha strøkavring i en skål sammen med krydderet. Pisk eggene lett sammen med melken. Ha begge deler i foodprocessoren og mal det inn.DSC_0008Når alt er malt fint dekker du en brødform med smurt bakepapir. Legg også et stykke bakepapir oppå slik at du unngår stekeskorpe. Sett formen i vannbad i ovnen.

Sjekk med en kakenål at leverposteien er ferdig stekt før du tar den ut.DSC_0004La leverposteien kjøle seg ned i formen. Pakk den så inn i folie slik at den holder seg saftig.DSC_0007Del leverposteien i stykker når du serverer den på frokostbordet. Den faller garantert i smak!

Visste du at leverpostei er en god kilde for jern?

Leverposteien kan fryses og har en holdbarhet på 5-7 dager i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s