Square Vanilla Donuts

DSC_0016I dag har jeg laget donuts med ungene her. Vi lagde både en variant med glasur, og en variant som vi rullet i kanel og sukker.

DSC_0017Donutene ble godt tatt imot, og jeg lagde en ekstra stor porsjon! Mine firkantede puter er lette å lage, og de sparer deg for masse tid når du skal stikke dem ut. Du kan også fylle dem med f.eks. vaniljekrem.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte til en stor porsjon.

Du trenger:
1,5 pk tørrgjær
200 g sukker
5 dl varm melk
150 g mykt smør
1,5 ts kardemomme
2 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt
2 egg
ca. 1 kg mel + mer til kjevling

olje til fritering

melis
vaniljeekstrakt

DSC_0002Finn frem det du trenger først.DSC_0004Varm opp melken først. Den skal være litt varmere enn fingervarm. Ha sukker og gjær i mikserbollen. Hell over den varme melken. La det stå til det begynner å boble.DSC_0006Elt inn eggene og halvparten av det tørre på svak hastighet.DSC_0007Elt så inn smøret og resten av det tørre til du har en fin og smidig deig.DSC_0008Sett deigen til heving i vannbad i min. 40 minutter.DSC_0009Kjevle ut deigen etter heving. Den skal være rett under 1 cm tykk. Skjær den i ruter med et pizzahjul. La rutene etterheve i ca 10 minutter.DSC_0013Friter på 170C – 180 C. La rutene bli lett gyldne på hver side før du tar dem ut. Dette tar bare noen sekunder. La donutene renne av seg på en rist dekket med tørkepapir.DSC_0014Lag litt glasur av melis, litt vaniljeekstrakt og litt vann. Jeg har rosa farge i min glasur.

DSC_0015Dypp donutene i glasuren og server dem 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s