Honningkake m/ valnøtter

DSC_0008En ting som gir god høststemning er en kopp med varm te med melk og honning i. Det er søtt og godt, og lindrer også sår hals. Honning er søtt, og i denne kaken har jeg brukt den søte honningen som erstatning for sukker, jeg har også hatt i lønnesirup for å få den saftig. Ingefæren gir et hint av krydder og valnøttene gir tyggemotstand.DSC_0010Kaken minner litt om en krydderkake i konsistens, men den har en helt annen smak. Denne kaken trenger ikke å fylles eller å pyntes så mye. Det holder med å glasere litt honning over den mens den fortsatt er varm.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 175 C Steketid: ca. 40-45 minutter

Du trenger:
1,5 dl honning
1,5 dl lønnesirup
3 egg
190 g mel
50 g malte mandler (mandelmel)
60 g lett knuste valnøtter
1/2 ts bakepulver
1/2 ts ingefær

DSC_0001Bland sammen honning og lønnesirup i mikserbollen først.DSC_0003Mens du mikser på lav hastighet har du i ett og ett egg.DSC_0004Bland sammen alt det tørre og fold dette inn i to omganger.DSC_0005Miks forsiktig til røren er glatt.DSC_0006Ha den over i en smurt form. Bruk gjerne en ringform e.l. lignende den jeg bruker.DSC_0007Stek kaken til den er gylden og kakenålen kommer ut ren. Mens kaken fortsatt er litt varm har du over litt honning.DSC_0008Honningen vil gi en fin glans til kaken.DSC_0009Server kaken i biter eller i stykker. Denne passer også fint å ha med på tur. Dette er en kake som du garantert vil gå og plukke i 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s