Verdens beste fudge!

verdens-fudgeJa, du leste riktig! Dette er garantert verdens beste fudge! Da jeg var på New Zealand forsket jeg lenge, og prøvde ut mange oppskrifter for å lage min fars favoritt; «Russian Fudge» som de solgte på en egen butikk der nede.

Det jeg lærte var at fudgen trengte massevis av sukker! Hele 700 gram sukker er det i denne oppskriften! Men det gjør den også perfekt. Den er så god at du klarer ikke å bare ta en bit.

Da jeg leverte denne fudgen i et bryllup for noen helger siden ringte bruden meg uken etter og ba om en dobbel porsjon! Hun sa at absolutt ALLE elsket den, og jeg forstår godt hvorfor. Dette er min beste fudge oppskrift, og jeg vil si at den er i verdensklasse 🙂

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

700 g sukker
125 g usaltet smør
3 ss sirup
1,2 dl lettmelk
200 g søt kondensert melk
2 ts vaniljepasta (evt. frøene fra 2 vaniljestenger)
1 klype salt

DSC_0007Ha alle ingrediensene utenom vaniljen i en stor gryte. Varm det opp over svak varme til sukkeret løser seg opp. Ca. 10 – 15 minutter.

DSC_0008Øk varmen, og kok opp karamellen til den får en fin og gylden farge. Rør kontinuerlig. Karamellen skal nå 120 C på sukkertermometeret.

DSC_0009Ta gryten av komfyren og rør inn vaniljen.

DSC_0010Ha så fudgen over i mikseren, og pisk dette opp til den er helt matt og tykk. Den skal «henge» igjen når vispen går rundt.

DSC_0011Hell den over i en liten langpanne dekket med bakepapir.

La den stå til den er helt fast og kald (noen timer i kjøleskap, evt. over natten).

DSC_0013Skjær den i store terninger eller brekk den i biter når den kjennes fast.

Garantert den beste fudgen du har smakt! (PS: Du kan bare begynne å lage porsjon nr. 2, denne forsvinner nemlig fort fra godteskålen!)

39 kommentarer om “Verdens beste fudge!

 1. Dette ser ut som en fantastisk oppskrift jeg har lyst til å prøve som en julekonfekt 🙂
  Har du noen erfaring med hvor lenge den kan lagres? Må den oppbevares kaldt?

 2. Heisann😊. Dette var utrolig godt, så kommer til å lage flere av disse😊👍🏻. Lurer på om det går an og bruke Light Corn Syrup( vaniljesmak), isteden for vanlig sirup??😊

 3. Hei! Er det virkelig bare 1,2 dl melk? Eller skal det være 1,2 l? Det ser mer ut på bildet.. og den nesten-stivnede massen min smaker bare sukker i fast form.. :/

 4. Min stivner ikke….brukte viking melk…har det noe å si? Eller er det st jeg ikke har kokt den lenge nok? Eller pisket den nok?

 5. Heisann! Et par spørsmål: kan sukker byttes ut med sukrin? Og er disse harde for tenna, eller «smelter» de på en måte, hvis du skjønner hva jeg mener 😊

 6. Har laga denne maaange gonger, og det er den mest populære julegåva eg gir bort. Men eg får ikkje heilt jamne resultat! Av og til blir den kornete, av og til blir den glatt og mjuk. Eg likar den best kornete, mannen min likar den best glatt, så det hadde vore fint å vite kva som gjer at det blir slik, så eg kan prøve å lage forskjellige typar med vilje! Nokon tips? 🙂

 7. Hei. Er det viktig å ha den over i mikern, eller går det greit uten? Jeg glemte å ha den i, å nå virker det som de er på vei til å stivne i en mer «karamellkonsistens». Kan vel eventuelt varme de opp igjen litt da, og ha massen i mikseren?

 8. Lager du dobbel eller trippel porsjon for å dekke en langpanne for å få den like høy som på bildene?:)
  Lagde en porsjon og den ville ikke fylt langpannen, så helte det over i en annen form:)

 9. min ble kornete, og eg synes myke er best.. varmet opp til 120 grader… burde eg stoppe før 120 grader, at temperaturen stiger litt etter eg tar av plata? Leste en tidligere kommentar at sukkeret har blitt for varmt om den blir kornete… Eller har eg ikkje smeltet sukkeret godt nok før eg økte temperaturen til 120 grader? Eg smelta i nesten 20 minutter før eg økte

 10. Hei!
  I oppskriften din så benytter du lettmelk, men i kommentarfeltet skriver du at fløte er bedre for fudge.
  «Ja, du kan bytte ut med H-melk, men fløte er generelt bedre for fudge og karameller»
  Har aldri forsøkt å lage fudge før, så hva anbefaler du meg å bruke?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s