Brytebrød m/ rosmarin

DSC_0020Deilig bryktebrød som du kan lage så stort/ lite som du selv vil. Det er enkelt å dele opp, og du kan fryse ned det du ikke bruker. Brødet er luftig og lett. Jeg lager mitt med rosmarin. Brytebrød er ikke så vanskelig å lage, og passer både til middag, samt som noe ekstra godt til frokost nå i helgen.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 210 C Steketid: 12-15 minutter

Du trenger:

1 pk tørrgjør
ca. 1 kg fint mel
1 ts bakepulver
2 ts rosmarin
1 ts salt
2 ss sukker
100 g mykt smør
3 dl varm melk
2,5 dl varmt vann

egg til pensling
rosmarin og valmuefrø til strø

DSC_0001Ha mel, gjær, sukker, salt og rosmarin i mikserbollen først. Bland dette lett sammen.DSC_0002Ha i smøret i terninger. Det er viktig at smøret er helt mykt.DSC_0006Bland sammen fingervarm melk og vann. Elt alt godt sammen inn i det tørre.DSC_0008Elt til deigen er helt jevn og fin. Sett den i vannbad i ca 30 minutter.DSC_0013Del deigen opp i flere emner når den har hevet. Trill pølser, og lag boller (ca. 30 stk).DSC_0015Sett bollene så tett sammen på stekebrettet at de hever. Dekk bollene med et håndkle e.l., og la dem etteheve i ca 40 minutter.DSC_0017Pensle over med egg, og dryss på med rosmarin og valmuefrø.

Stek i ca 12-15 minutter. Brytebrødet skal være gyldent på toppen når du tar det ut.DSC_0019La det kjøle seg litt ned før du bryter opp og serverer. Brødet kan varieres med ulike urter og passer godt sammen med tapas og pastaretter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s