Tips til baking av konfirmasjonskake!

IMG_7053Nå er det ikke så lenge til det er konfirmasjonssesong her! Vi er allerede booket med både kake, cupcakes og tapas, og har hendene fulle. De som bestiller kake fra Widvey’s Cupcakes gjør det vel vitende om at vi ikke lager de tradisjonelle bløtkakene. Jeg er ikke særlig glad i disse kakene selv, og synes at det er gøy å lage annerledes kaker.sløyfe

De fleste kaker kan trekkes, og du velger selv om du vil trekke i vanlig marsipan, ekstra hvit marsipan eller fondant. Da får du en glatt overflate som enkelt kan pyntes. Men du kan også pynte både kaker med gelélokk og ostekaker, disse kan bare ikke trekkes. Om du ikke vil ha noen av delene kan du også dekke hele kaker med frosting, du kan lage både roser og ruffles +++

Typiske kaker som vi lager her på bakeriet er f.eks. ekstra mørk sjokoladekake, tropisk kake eller vaniljekake. Vi varierer kakebunnene med ulike mengder sukker, vanilje, kakao, osv. Den beste sjokoladekaken lager vi med usøtnet kakao, og olje. konf-twins-5.05Når det gjelder fyll bruker vi ofte frosting. Her blir det gjerne en luftig sjokoladefrosting, kremostfrosting, bringebærfrosting eller f.eks. vaniljefrosting. Vi bruker også lemon curd, passion curd eller vaniljekrem. Karamell med havsalt er også populært i sjokoladekaker. Vi bruker aldri pisket kremfløte.

Når du setter sammen kaken er det viktig å huske på at kaken må være stabil for å trekkes. Dvs. at den skal ha et godt lag med frosting eller krem rundt seg.IMG_7035Kaker smaker best når de er romtempererte, og det er an av grunnene til at vi ikke bruker kremfløte. Kjøleskap er døden for de fleste kaker, de tørker ut… Sett kakene heller kjølig i en kakeeske med en pose rundt, eller under en kakeklokke.

Kaker smaker også ofte bedre dagen etter, og de fleste kakebunner kan også fryses. Det betyr at det er mye du kan gjøre klart på forhånd.IMG_7062Her på kjøkkenet er vi opptatt av å bruke ekte råvarer, og vi mener at det gir bedre resultater. Vi bruker ingen snarveier, og styrer unna «ferdige produkter». Hjemmelaget smaker alltid best 🙂_DSC0088_2Cupcakes er en super måte å prøve seg frem når det gjelder ulike smaker. Her kan du bruke samme kakebunn, men ha ulike typer toppinger. Mini cupcakes er også flotte som bordkort.

Dekorer gjerne både cupcakes og kaker i samme stil som resten av pynten. Det finnes utallige kombinasjoner for farger og effekter som man enkelt kan få tak i på nettet 🙂

frillcakeUnder har jeg listet opp noen av mine favoritt nettbutikker. Her finner du bl.a. fantastisk god sjokolade, fondant og marsipan. Du finner også alt du trenger til kakebaking, både pastafarger, ulike utstikkerer, former osv.

Norge:
Kakeboksen.no

UK:
The Cake Decorating Company

USA:
Bake It Pretty
Global Sugar Art
The Bakers Confections

PS: Du får rabatt hos alle her (ikke GSA) om du bruker kode «passion4vintage».

0 kommentarer om “Tips til baking av konfirmasjonskake!

  • Hei!

   Marsipan har tilsatt mandler, fondant er laget på sukker.
   Det avhenger av type marsipan og type fondant. Jeg foretrekker ekstra hvit marsipan som har mindre mandeler enn den «vanlige». Sukkerpasta/ fondant synes jeg at blir veldig søtt, men også her kan man tilsette smak om man ønsker.

   Hilsen Ingrid Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s