Enkle Nanbrød

DSC_0016Nanbrød er en av rettene på vår tapas meny. Dette er noe jeg lager ofte, og det er utrolig godt. Sammen med en frisk yoghurtdip eller f.eks. hummus er dette også en fin snacks å servere gjester. Denne oppskriften gir 6 store nanbrød eller 8 mindre. Når du steker dem er det viktig at du følger med slik at de ikke brenner seg, de stekes nemlig på 275 C!

Temperatur: 275 C Steketid: ca. 3 minutter på hver side

Du trenger:
2 dl melk (fingervarm)
2 ss sukker
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
ca. 600 g mel
2 ts bakepulver
5 ss olivenolje
3 dl matyoghurt (evt. tyrkisk/ gresk)
1/2 ts koriander
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts spisskummin
1 klype kanel
evt. sesamfrø til strø

DSC_0001Ha gjær og sukker i en bolle, hell over den varme melken.DSC_0004Rør dette lett sammen, og la det stå i ca 10 minutter.DSC_0005I en annen bolle har du alt det tørre. Jeg bruker tyrkisk yoghurt i mine nanbrød. Denne er ekstra tykk og god, og gir mer smak synes jeg.

DSC_0006Ha alt i mikseren sammen med oljen, og elt godt. Deigen skal være litt klissete.

DSC_0008Sett den i vannbad i ca 40 minutter, og la den heve til dobbel størrelse.

DSC_0009Kna deigen igjen når den er ferdig hevet. Bruk mel slik at den ikke kleber for mye. Lag en pølse, og del den i mindre stykker.DSC_0010Kjevle ut stykkene avlange og ca 1/2 cm tykke.DSC_0011Ha litt olje på hvert stykke, og dryss over med sesamfrø.DSC_0012Stek dem ca 3 minutter på hver side. (Ta dem ut av ovnen, og snu dem.)DSC_0014Legg de ferdige brødene på en rist. Server dem gjerne varme.DSC_0015TIPS: Dryss litt frisk koriander over sammen med sesamfrø før steking. Dette gir kjempegod smak!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s