Hjemmelagd Kjøttdeig + Spicy Karbonader

DSC_0028For å lage de beste karbonadene/ kjøttbollene lager du kjøttdeigen selv. Jeg har jo en flott Assistent maskin med en super kjøttkvern. Nå som vi har tapas på menyen hos Widvey’s Cupcakes går det en del kjøttdeig. Jeg liker aller best å lage kjøttdeigen selv. Det hele er en enkel prosess som ikek tar særlig lang tid. DSC_0022Når du lager kjøttdeigen selv blir den ikke vannet ut, og du får mye mer kjøtt for pengene 😉 Ikke bare det, men du vil også merke at du bruker mindre kjøttdeig, nettopp fordi den du lager selv metter mer. Den er også sunnere enn den du kjøper ferdig på butikken.DSC_0024Jeg lager kjøttdeig av høyrygg (storfe). Da får man også litt fett med i kjøttdeigen. Og høyrygg er heller ikke så kostbart i forhold til mørbrad, ytrefilet osv. Du kan også tilsette litt bacon om du vil spe ut kjøttet litt. DSC_0021Ganske enkelt fester jeg kjøttkvernen på maskinen min. Jeg deler kjøttet opp i mindre biter. Og så mater kjøttet inn i kvernen, og ut kommer kjøttdeigen. Det hele er gjort på under 10 minutter! Kjøttkvern til de ulike maskinene varierer i pris, men det er absolutt verdt investeringen.

Jeg er utrolig fornøyd med den jeg har. I og med at vi har høner må vi jo av og til også slakte noen, evt. «overskuddshaner». Da bruker jeg kjøttkvernen til å lage egen kyllingkjøttdeig med. DSC_0027Jeg lager som regel av 1 – 2 kg kjøtt hver gang jeg lager kjøttdeig. Da pakker jeg ned porsjoner i folie på ca 350 g. Det gir mer enn nok kjøttdeig i en middag til Øystein, Storm, Sophia og meg. Jeg beregner ca 100 g pr voksen, og 50 g til Sophia. Det jeg ikke bruker innen de neste dagene fryser jeg bare ned. For å forenkle hverdagen, samt slippe «ekstra» turer til butikken er det greit med litt «hjemmelaget kjøttdeig» i frysen.

I går lagde jeg deilige spicy karbonader av «egen produsert kjøttdeig». Vi hadde disse som hjemmelagde hamburgere.

Her kommer oppskriften.

Du trenger:
ca. 350 – 400 g kjøttdeig
5 ss strøkavring
1 chilli (finhakkes)
1 egg
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
1 ts salt
1 klype kanel
1 klype cayennepepper
1 ts hvitløkspulver

DSC_0004Ha kjøttdeigen i en bolle først. Ha i alt det tørre sammen med egget. Kna alt godt med hendene. Du skal nå få en «fastere» kjøttdeig.DSC_0006Når du har knadd alt godt, og du kan lage en stor ball av kjøttdeigen er den klar til bruk. Ta en liten håndfyll med kjøttdeig, og rull denne til en bolle. Press bollen flat. Karbonadene skal ha litt tykkelse.

DSC_0019Stek de ferdige karbonadene, og server dem som hjemmelagde burgere eller ha dem til «potetmiddag». De ferdige karbonadene kan du også fryse ned.

Tips: Disse spicy karbonadene er også gode i en tortilla lefse sammen med litt salsa!

PS: Opplæring i å lage egen kjøttdeig, samt karbonader/ kjøttboller er en del av «Husmorkurset» som jeg tilbyr. Dette er et veldig gøyalt alternativ til cupcakekurs i f.eks. utdrikningslag og som «teambuilding» eller bare som et nytt innslag i «jente-/ gutteklubben».

 

 

0 kommentarer om “Hjemmelagd Kjøttdeig + Spicy Karbonader

 1. Hei
  Går det bra å bruke den (mousse) som fyll til kake bakt idag men spises søndag?
  Takker for en fantastisk blogg med masse inspirasjon
  God helg
  Vh Hjørdis:)

  • Hei!

   Takk for hyggelig kommentar 🙂
   Da hadde jeg pakket kaken inn i folie, og hatt mousse på den på lørdag.

   Gid helg til deg også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s