Barnas Favoritt Vanilje Is

DSC_0031En favoritt her hjemme hos oss er iskrem. Ekte fløteis 🙂 Det er lett å lage, samt at det har lang holdbarhet, og du trenger ikke å ta opp mer enn du skal spise. Jeg lager isen med kremfløte og eggedosis med ekstra eggeplommer i. Jeg bruker vaniljeekstrakt som jeg også har laget selv for å få den gode vaniljesmaken i isen.

Denne gangen hadde jeg også non-pareils i, og jeg farget isen rosa. Tipper det er en liten jente som blir veldig glad for dagens dessert her i huset 🙂 Denne isen er også utrolig god til brownies!

Du trenger:
5 dl kremfløte
3 egg
3 eggeplommer
6 ss sukker
1 ts cream of tartar (kan utelates)
2 ts vaniljeekstrakt
pastafarge
non-pareils

Pisk opp kremen først, og sett denne tilsides.

Ha så egg, eggeplommer og sukker i mikserbollen sammen med cream of tartar. Pisk dette opp på høy hastighet.

DSC_0007Når eggedosisen er tykk og luftig rører du inn vaniljeekstrakt og pastafarge.

DSC_0008Fold dette sammen med den piskede kremfløten.

DSC_0009Ha i non-pareils, og rør disse inn.

DSC_0010Ha isen i et passe beger slik at du kan fryse den. Jeg har funnet ut at tomme «Satin Ice» bøtter er akkurat passe store. Jeg drysser også over litt ekstra non-pareils på toppen før jeg fryser isen.

DSC_0032Når isen er blitt hard nok (ca. 5 timeri fryseren), kan du servere den. Jeg serverer i kjeks, og med små marengser som pynt. Jeg lagde en porsjon med mandelmarengs av eggehvitene som ble til overs.

Isen kan farges etter ønske, og du kan også dele porsjonen i to om du vil ha flere farger.

Jeg brukte Wilton Pink pastafarge i denne isen.

 

 

 

 

0 kommentarer om “Barnas Favoritt Vanilje Is

    • Dersom du vil ha sjokoladesmak kan du røre inn litt kakao. Evt. kan du ha i smeltet sjokolade eller sjokoladebiter 🙂
      Skal dele oppskrift på sjokoladeis også snart 🙂

    • Det er egentlig kjeks som Burger King får laget, men jeg kjøper den fra DiplomIs.Men da kjøper jeg 500 stk….
      Vet om flere som har fått kjøpt av Burger King 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s