Toffee Cupcakes

DSC_0025Det er ikke ofte jeg slikker skålen, men det må jeg innrømme at jeg gjorde her. Er sikker på at jeg kunne spist hele røra uten å steke en eneste cupcake… Derfor var spenningen stor om de ferdige cupcakene innfridde til forventningene jeg fikk 🙂 Tålmodig ventet jeg på at cupcakene stekte, og at karamellen fikk satt seg litt… For dette er nydelige cupcakes laget med karamell, og fylt med deilig flytende toffee karamell 🙂 NAM!

Her kommer oppskirft og fremgangsmåte…

Du trenger:
150 g Flott matfett
330 g sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
2,5 dl varm kaffe
60 g lys kakao (bruk karamellkakao om du har eller O’boy e.l.)
230 g mel
1 ts natron
1 klype bakepulver
1 klype salt

Karamell:
50 g smør, 50 g brunt sukker, en boks søt kondensert melk

Sjokoladefrosting:
2 ss kakao, 500 g melis, 100 g smør, og ca 5-6 ss melk

DSC_0004

 

Begynn med å piske sammen sukker og matfett. Dette skal bli helt mykt!DSC_0008Pisk så inn eggene. Dette skal piskes godt slik at det minner om en tykk krem. Rør inn vaniljeekstrakt.

DSC_0006Løs opp kakao i varm kaffe. Ha i dette vekselvis med det tørre i to omganger. Pisk røren godt til den er helt glatt.

DSC_0009Fyll så i cupcakeformer. Fyll formene 2/3 fulle. Jeg bruker en cookie scoop til dette. Stek cupcakene til de er svampaktige i konsistensen. La de kjøle seg ned på en rist.

Mens du steker cupcakene lager du karamellen.

DSC_0007Ha kondensert melk, sukker og smør i en gryte. Kok dette opp på svak varme til det er tykt, gyldent og bobler. Tar ca 20 minutter. Rør rundt ca. annet hvert minutt under oppkoking.

Ha karamellen over i en varmebeatandig bolle.

Lag frosting ved å piske sammen kakao, halvparten av melisen og melken. Spe på med mer melis underveis til frostingen er lett og luftig.

DSC_0011Bruk en liten teskje til å ta ut litt av cupcake bunnen. Fyll «hullet» med karamell. Legg på et lite lag med frosting om du skal ha «lokk» på cupcakene. Bruk en sprøytetip til å dekorere med sjokoladefrosting om du ikke ønsker lokk.

DSC_0021Kjevle ut lokk av fondant eller marsipan, bruk en rund utstikker som er akkurat litt større enn cupcake toppen. Legg disse på forsiktig. Dekorer med pynt som du ønsker.

DSC_0017Jeg har brukt Satin Ice hvit fondant som jeg har pyntet med detaljer i gull. Blomsten har jeg laget av en enkel roseutstikker. Denne lot jeg tørke litt før jeg brukte «spiselig maling» til å lage gulldetaljer med. Malingen som jeg brukte er fra RD, og den får du kjøpt her.

Perleborden rundt, samt brosjen, er begge laget med moulds som du får kjøpt hos bl.a. Kakeboksen.no og The Cake Decorating Company.

Og ja, cupcakene innfridde absolutt til forventingene! Nå gleder jeg meg til å servere disse til Øystein når han kommer hjem 😉

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s