Oppskrift: Sukkerpasta

DSC_0013Sukkerpasta kan brukes til så mangt! Både modellering, flytende fondant og ikke minst trekking av kaker! Knar du litt tylose inn i sukkerpastaen får du også en fin blomsterpasta som tørker raskt. Ikke minst er sukkerpasta perfekt til røde og rosa pyntehjerter til Valentine’s Day i morgen 🙂

Jeg fikk et veldig stilig oppdrag i dag, nemlig å lage en kake i logo fasong til Appex. appex lanserte i dag Appex TV, og ville ha kake lik logoen. Selv om man bruker ekstra hvit marsipan er det lettere å få til «riktig» farge om man bruker sukkerpasta. Derfor lagde jeg en god porsjon sukkerpasta til å dekke kaken med.

Oppskriften jeg bruker har jeg brukt over lengre tid, og det blir alltid godt resultat med den. Jeg bruker gelatinpulver i min oppskrift, men du kan også bruke gelatinblader.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
vannbad
mikser med eltekrok

2 ss vann
4 ts gelatinpulver
2 ss glukose (store og toppede)
1 ts glycerin
40 g Flott matfett eller Crisco
800 g – 1000 g melis
1 ts vaniljeekstrakt for smak

DSC_0001Løs opp gelatinen i vannet. Ha i matfett, og løs dette opp også. Ha så i glukose og glycerin. La dette løse seg helt opp, og la massen varmes opp til den er nesten helt blank.

DSC_0002Ha ca. 800 g melis i mikserbollen sammen med vaniljeekstrakt. (Smør gjerne bollen med matfett før du begynner.) Hell over gelatinblandingen mens du elter på lav hastighet. Øk hastigheten til medium etter at du har hatt alt det flytende i. La dette nå elte seg sammen i flere minutter. Det vil være klissete, og ta en stund før det ser ut som en deig.

Spe på med litt melis til om du synes at den er for klissete.

DSC_0008Ha ca. 100 g melis på kjøkkenbenken. Legg «deigen» med sukkerpasta oppi melisen, og begynn å kna for hånd. Jobb med deigen slik at den blir litt fastere, og ikke klissete. Pakk den så godt inn i folie, og så i en frysepose, og la den ligge en stund før du bruker den. Du kan lett farge sukkerpasta, bare husk at dette er en masse som tar til seg mye farge.

Skal du kun ha sukkerpasta i en farge kan du også ha i fargen under eltingen.

DSC_0010Her er bilde av kaken jeg leverte til Appex i dag. Synes at den ble veldig bra 🙂 Kaken er faktisk hele 9 cm høy, og er en ekstra mørk sjokoladekake med espressofyll som også er farget blått.

PS: VINN! VINN!
Bloggen er snart to år (17. mars), og i den forbindelse skal bloggen få seg et lite «ansiktsløft». Hva vil dere endre på? Hva savner dere? Alle som legger igjen kommentar er med i trekningen av pyntepakke fra Dr. Oetker 🙂

0 kommentarer om “Oppskrift: Sukkerpasta

 1. Jeg liker bloggen din veldig godt, men den kunne kanskje få litt mer farger. Hadde også kanskje vært fint å bytte ut bilde øverst med et litt mer ekte bilde f.eks. et bilde av en kake eller noe sånt som du har tatt selv.

 2. Jeg savner en god oversikt over de forskjellige kakene med egen inndeling for eks. trinn for trinn, enda mer spes. inndeling for de ulike kake oppskriftene sjokoladekake, vaniljekake. Har mange oppskrifter på bookmarks, men det er generelt vanskelig å finne tilbake til de ulike kakene/oppskriftene/fremgangsmåtene/Himalaga ep. etc. hvis jeg ikke husker akkurat navnet.. Og så er det fint med link til de ulike kremene etc. i innleggene hvis du lager en kake og skriver hvilken krem du har brukt uten å legge ved oppskrift slik at man enkelt kan finne frem til denne! 😉

 3. Jeg koser meg masse m bloggen din, og har lært mye!
  Siden du selv er så søt, kunne den damen i headingen vært et bilde av deg!

 4. Hei. Synes bloggen din er kjempe bra. Kanskje det kunne vært litt lettere å finne fram i oppskriftene?? Kanskje bare hatt en liste som ikke var oppdelt etter tid??

 5. Syns av og til den hjernetrim tingen er litt rar, noen ganger så er tall og mønster helt på «halv åtter»
  Så hadde det vært lettere hvis «sidemenye» hadde kanskje hadde vært litt mer oversiktlig? Slik at det det hadde blitt lettere å finne frem til ting man leter etter. Kanskje bytte ut noen farger og få en ny header med noen av de nydelige kakene du har bakt selv : )

 6. Syns siden er flott som den er!!
  Enig i at den hjernetrim greieren til tider ikke helt fungerer, men skjønner at det er greit med enn sånn sikkerhetsgreie for å legge inn kommentar.
  Litt bedre organisering av oppskrifter kanskje? Bildegalleri?
  Fortsett som du gjør, kjempe bra blogg! 🙂

 7. Hei, jeg fant bloggen din gjennom intervjuet ditt hos drommebiblioteket.no må si jeg likte intervjuet veldig bra og fikk utrolig lyst å titte innom her å se litt 🙂 Bare et tips: legg ut intervjuet ditt her så kan dine lesere og se de, hva synes du selv om det forresten?

 8. Synes du gjør en utrolig bra jobb med denne bloggen, du burde være stolt av hva du får til!
  Ser at det er nevnt tidligere her, men savner en mer spesifikk inndeling av oppskriftene dine. Hadde vært mye enklere å finne frem om du hadde delt det inn i f.eks. godteri, sjokoladekaker, festkaker osv. der du hadde hatt bilde av hver kake(oppskrift), slik at man kunne trykket på bildet og kommet direkte til oppskriften. =)

 9. En ting du burde ha er bilder i sidemenyen, så når vi lesere blar nedover ser vi masse godbiter i sidelinjen.

  Ellers er Hele designet utrolig flott og «hjemmekoselig» veldig fine og lette farger 🙂

 10. Jeg ville byttet ut header med ekte bilder av ting du har laget og så er den beige fargen litt tam i forhold til de andre fargene på bloggen din.
  Mye fint du har laget.
  Leter etter om det er konfirmasjonskaker på siden din, så kanskje det hadde vært greit å dele det litt inn slik også.

 11. Hei! Jeg får ikke til denne sukkerpastaoppskriften 😦 Har prøvd to ganger nå, og det er akkurat som at sukkerpastaen blir for tørr, så den er ubrukelig. Jeg har tilsatt masse ekstra vann, men ingenting hjelper. Klumpen blir som en størkna tyggegummi. Hva skal jeg gjøre for å få den til? Utrolig frustrerende å måtte kaste flere kilo sukkerpasta 😦 Klem fra Hildur

  • Hei!
   Høres ut som om du kanskje har for mye melis i?
   Jeg lager den hver uke, og den bruker den til kaker.
   Forstår frustrasjonen din, liker selv ikke når jeg ikke får ting til!
   Den skal være seig når du tar den ut av bollen. Og da er det fristende og ha i mer melis.
   Hilsen Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s