Marshmallow Twists

marshmallow-twistI går hadde jeg en super dag på kjøkkenet, og fikk testet ut mange nye oppskirfter! En av dem var disse «Very Vanilla» Marshmallows Twists. Inspirasjonen til disse hentet jeg med meg hjem fra New Zealand. Der var vi innom en gigantisk godteributikk hvor de solgte «marshmallows belter» med flere farger. Et helt belte med marshmallows blir litt for mye for meg, derfor lagde jeg heller disse mindre «Marshmallow Twists».

De er ikke så vanskelige å få til, og slår garantert godt an hos barna. Sophia skal få ha med seg på karneval i barnehagen i morgen 🙂

For å lage disse må du først lage en porsjon med marshmallows. Jeg brukte min oppskrift på «Very Vanilla Marshmallows». De smaker naturlig godt, og er mye bedre enn de man kjøper i butikken.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for å lage Marshmallow Twists.

Du trenger:
en gryte
mikser
sukkertermometer
ulike pastafarger
sprøyteposer
rund tip nr 10 eller 12
brett med bakepapir
formfett/ bakespray

1, 2 dl vann
450 g sukker
3 ss glukose
1 dl kaldt vann
3,5 ss gelatinpulver
3 eggehviter
1 ts cream of tartar (kjøpes hos Kakeboksen.no, Trendhuset, apotek ++)
1 klype salt
2 ts vaniljeekstrakt

ca. 100 g melis
ca. 100 g maizenna
(Blandes sammen og siktes over ferdige marshmallows.)

DSC_0023

 

Begynn med å ha sukker, glukose og 1,2 dl vann i en gryte. Sett dette på oppkok med et sukkertermometer. Det skal ikke bli varmere enn 115 C.

DSC_0022Løs opp gelatinen i kald vann, og ha denne klar til å ha i gryten med sukkermasse.

Ha eggehvitene, cream of tartar og salt i mikseren. Miks dette på medium-lav hastighet mens du koker opp sukkermassen. Når sukkermassen når 115 C tar du gryten til sides og rører ut gelatinen.

DSC_0024Øk hastigheten på mikseren, og hell i sukkermassen. Det vil først være grå-hvitt i farge. Øk forsiktig hastigheten til du har den på full hastighet.

DSC_0028Du skal nå la mikseren jobbe på full hastighet til marshmallowsen har fått mer enn dobbelt så mye volum. Ha da i vaniljeekstrakten. Marshmallowsen skal bli tykk og seig, og nesten minne om en marengs. Jeg pleier å la mikseren gå til bollen ikke kjennes særlig varm lenger. Da kan jeg ta marshmallows på en slikkepott, og den «står».

DSC_0026Fordel nå marshmallowsen i tre – fire boller. Jeg beholdt en bolle hvit, resten farget jeg. Fyll farget marshmallows i sprøyteposer med en liten rund tip. Jeg bruker tip nr 10.

Legg bakepapir på brett, og spray disse med matfett.

DSC_0031Sprøyt ut lange pølser med marshmallows. Legg pølsene med litt avstand mellom seg. Etter ca. 30 minutter legger du pølsene sammen. Først to med et lite mellomrom, så fyller du mellomrommet med en pølse, og så legger du en til inntil de tre første. La dette ligge å feste seg noen minutter.

DSC_0007Begynn så å vri på pølsene. Vri dem forsiktig slik at de ikke deler seg. Om du legger en pølse dobbelt før du vrir vil du få enda tykkere «twists».

DSC_0006Strø marshmallowsene med melis/ maizenna slik at de ikke kleber så mye. La de ferdige pølsene ligge et par timer. Slik at de får «satt» seg.

DSC_0011Bruk en kniv eller en saks til å dele opp pølsene i mindre biter, og så får du små «Marshmallow Twists». Oppbevar dem i en boks e.l. så holder de seg i 14 dager.

Jeg bruker AC Eggyellow, AC Turqoise og Wilton Pink for å farge mine marshmallows. Alle fargene, «cream of tartar/ vinstein», samt runde tipper og store, gode sprøyteposer finner du hos Kakeboksen.no. Husk å bruke kode «passion4vintage» for rabatt 🙂

0 kommentarer om “Marshmallow Twists

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s