Hjemmelaget Tyggegummi!

DSC_0032Ja, dette er ekte hjemmelaget tyggegummi! Og ja, du kan blåse bobler med den 🙂 Det hele gjorde jeg helt uten mikser, og med kun få ingredienser. Faktisk tok det ikke mer enn 30 minutter å lage store og deilige «tyggis» med banansmak. De minner om 80-tallets BUGG tyggegummi.

Det viktigste du trenger for å lage tyggis er en «gum base». Jeg fant en amerikansk nettbutikk som solgte dette, og de sendte ut raskt. Jeg betalte rundt $ 30 for to poser med base som gir ca. 16 runder med hjemmelaget tyggis. Her er link til GleeGum.

DSC_0024

 

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte…

Du trenger:
ca. 3 ss «gum base».
1/2 ts vinsyre
1 ts glycerine
3 ts Corn Sirup
ca. 80 g melis
smak (LorAnn Oils 5-7 dråper)
pastafarge

DSC_0026

I et vannbad har jeg gum base, vinsyre, glycerin, corn sirup og smak. Dette «smelter» jeg sammen i vannbadet. Det tar ca. 10 minutter.

DSC_0028

Av melisen lager jeg en liten grop på kjøkkenbenken.

DSC_0027Når tyggegummi-basen er løst opp har jeg alt dette oppi gropen med melis. Så har jeg i pasta farge, tar på hansker, og begynner å kna. Jeg jobber med alt til det ikke lenger er klissete, og kjennes fast ut i konsistensen. Det er viktig å kna mest mulig melis inn, og jobbe godt med basen slik at ikke tyggegummien «faller fra hverandre» når du tygger den.

DSC_0029Jeg jobber min «deig» om til en tykk pølse. Denne deler jeg flere ganger på langs og så på tvers med en skarp kniv.

DSC_0030Til slutt har jeg større «puter» med tyggegummi. Storm fikk velge smak, og siden han valgte banan, farget vi også tyggegummien gul 🙂 Pudre tyggisene litt med melis før du pakker dem inn i folie e.l.

Vi prøvde ut tyggisen, og den minner virkelig om «BUGG». Dette var både enkelt og gøy, og faller garantert i smak i neste «barneselskap» 🙂

 

 

 

 

 

0 kommentarer om “Hjemmelaget Tyggegummi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s