Fikencupcakes

Jeg tror at noe av det beste jeg vet er knekkebrød med Chevre (fra Haukeli) og fikenmarmelade som jeg kjøper hos Amundsen Spesial. Fiken er veldig søtt, men med en rund og fin smak. Da jeg var og handlet på butikken for noen dager siden så jeg at de endelig hadde fått inn tørkede fiken. Jeg har ventet en stund på å teste ut en ny oppskrift! I et av de gamle kakebladene mine så jeg en oppskrift på Fikenkake, og tenkte at da må fiken gjøre seg i cupcakes også.

Derfor har jeg laget en søt Fikencupcake. Jeg har hatt i litt krydder for å få julestemning 🙂

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 18-20 min.

Du trenger:
120 g smør
180 g sukker
4 eggehviter
1 ts allehånde
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
280 g mel
1,5 dl kulturmelk
8 fint hakkede fiken

Frosting:
Kremost

Miks smør og sukker hvitt først. Ha så i eggehvitene, og pisk dette godt i minst tre minutter.

Det skal være luftig som krem. På bildet ser dere hvordan det ser ut når det er godt nok pisket.

Ha alt det tørre i en bolle og sikt dette inn vekselvis med melken.

Miks til du har en glatt og fin røre.

Skjær opp fikenene i tynne og små biter. Rør disse inn i røren med en slikkepott.

Slik ser den ferdige røren ut.

Sett cupcake former i brettet. Ha en god spiseskje med røre i hver form. Stek cupcakene til de er svampaktige, og lett gyldne. La cupcakene kjøle seg på rist mens du lager en porsjon kremost frosting.

For å dekorere disse cupcakene har jeg lagd marsipanlokk med «stencils». Disse kommer i tre ulike varianter med snøflak og snømann. Jeg kjøpte mitt sett da jeg var på besøk hos Spiselige Kunstverk i går. For å fremheve mønsteret brukte jeg litt RD shimmer. Under hvert lokk at har litt kremostfrosting.

PS: NY HIMALAGA EPISODE I MORGEN!

Kaketur til London med Goto: Mer info og påmelding kommer i neste uke. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s