Kanel Makroner m/ sjokolade

Med nye produkter på kjøkkenet tenkte jeg ut at jeg skulle prøve å lage noen nye makroner. Jeg har begynt å eksprimentere med smaker som passer til jul. Kanel brukes både i kaker og på grøten, og nettopp derfor valgte jeg kanel som krydder.

Jeg prøvde for første gang ut «hvitt mandelmel». Jeg har kjøpt en stor krukke på Kakeboksen.no, og om du skal lage makroner, og ikke vil skolde mandler, la disse tørke, og til slutt male dem, vel, da er dette et supert alternativ! Bestemte meg også for å prøve ut Sugarflair gelefarge. Valget falt på «Red Extra».

Temperatur: 100 C (10 min) 175 C (5 min) Tørketid: 15 min

Du trenger:
2 eggehviter (ca. 70 g)
1 klype cream of tartar
75 g fint sukker
85 g mandelmel
85 g melis
1 ts kanel

en liten porsjon lys sjokoladeganache

evt: gelefarge, sugerør i papp

Mål opp alt du trenger først. Begynn med å skumme eggehviter og cream of tartar. Tilsett en og en spiskeskje med sukker til marengsen er stiv og luftig. Du skal kunne snu bollen opp/ned uten at marengsen faller ut.

Bland sammen kanle, mandelmel og melis i en bolle. Visp dette lett sammen med en håndvisp eller ha det i en food prosessor og pulser 2-3 ganger.

(Jeg har hatt litt rød pulverfarge i melisen for og få enda sterkere farge.)

Sikt inn mandelmel/melis og fold dette inn sammen med marengsen. Fold til røren ikke har tørre partier. Ha i gelefarge og rør denne inn.

Dekk et stekebrett med bakepapir. Fyll røren i en stor sprøytepose med en 1A (Wilton) tip eller annen rund tip. Sprøyt ut «pletter» som er ca. 3 cm i diameter. Dunk brettet i benkeplaten.

La makronskallene tørke i ca 15 min. Når makronskallene har tørket dunker du dem hardt i benkeplaten igjen før du setter dem i ovnen.

Stek makronene slik: Først på 100 C i 10 min, øk så temperaturen til 175 C og stek i 5 min til.

La makronene ligge på stekeplaten til de er kalde. Da slipper de også lettere. Finn to og to like skall, og fyll det ene med ganache. Legg dem sammen.

For å lage makronene litt varierte, lager jeg også noen «makroner på pinne». Jeg bruker disse papirstråene fra Kakeboksen.no Bare kutt dem i to, knepp enden lett flat, og stikk dem inn i fyllet. Da får du makroner på pinne!

Disse smakte veldig godt! Kanel og sjokolade er en herlig kombinasjon 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s