Passionfruit Curd (pasjonsfruktfyll)

Passionfruit Curd er utolig godt som fyll i kaker, eller bare som saus over sorbet. Du kan også fylle cupcakes med det eller dryppe litt over brownies. Pasjonsfruktfyll er noe av det jeg bruker mest når jeg lager bryllupskaker. Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften med dere 🙂

Dette trenger du:
2 egg
2 eggeplommer
150 g sukker
10 pasjonsfrukter
100 g smør

Begynn med å skrape pasjonsfruktene først og ha innholdet i en bolle. Pisk sammen eggeplommer, egg og sukker i en annen bolle og ha dette klart.

I en kjele smelter du smøret. Hell i sukkerblandingen når smøret er smeltet og rør dette inn.

Tilsett pasjonsfrukten og rør om på svak varme til det tykkner. Det skal være en seig og gul krem før du heller det over i en varmebestandig bolle.

Slik ser pasjonsfruktfyll (Passionfruit curd) ut når den er klar til bruk. La den kjøle seg ned før du fyller kaker med den. Kan oppbevares lufttett i kjøleskapet i 2-3 dager.

Jeg har brukt passionfruit curd som fyll i en ny kakeoppskrift i dag 🙂 Den ble utrolig god! Gleder meg til å legge den ut 🙂 PS: TUSEN TAKK for alle kommentarene dere legger igjen :):)

En kommentar om “Passionfruit Curd (pasjonsfruktfyll)

  1. Hei 🙂
    Dette ser utrolig godt ut! 🙂 Du skriver at du bruker dette i bryllupskaker, så jeg lurer på: hvor mye får du av denne oppskriften? Nok til én kake? Og kan man evt sile ut frøene? Jeg skal lage en 3-etg bryllupskake til en venninne (aldri laget det før), hvor mye trenger jeg da? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s