Sjokoladekake på 5 min!

Ja, du leste rett 🙂 Sjokoladekake på 5 min 🙂 Ved hjelp av en stor kopp og mikrobølgeovn kan du lage deg en kake passende for 1-2 personer på 5 minutter. Kaken er nærmest som Ultra Rich Chocolate Cake, bare i miniatyrversjon. Dette er perfekt for deg som får uventet besøk eller som bare får akutt søtsug.

Her er oppskriften og fremgangsmåten…

Du trenger:
3 ss mel
4 ss sukker
2 ss kakao
1 klype bakepulver
1 egg
3 ss olje
3 ss melk

marshmallows (kan utelates)

Bland sammen det tørre først. Rør ette lett sammen med en gaffel. Pisk inn egget, og tilsett olje og melk.

Rør til røren er glatt. Sett koppen i mikroen på full styrke i ca. 2 min – 3 min. Kaken er ferdig når den ikke hever mer. Husk at koppen er veldig varm!

Slik ser kaken ut når den er ferdig. Den «slipper» kantene på koppen.

Kakebunnen er luftig, og nydelig mørk 🙂 Ønsker du den søtere kan du tilsette 1/2 ts vaniljeekstrakt.

Legg på marshmallows med en gang (de vil smelte litt på toppen av kaken), og server 🙂

Koppen min er fra Amundsen spesial og krukken med marshmallows fra Hødnebø. Når jeg lagde marshmallows lagde jeg opp noen ekstra store som passer som kakepynt eller cupcake toppers. Det er også godt med mini marshmallows og karamellsaus på toppen av denne kaken 🙂

PS: Kaken kan også lages med speltmel, og melken kan erstattes med varmt vann.

17 thoughts on “Sjokoladekake på 5 min!

 1. har gått rundt med et søtsug i snart 2 dager og aldri funnet ut hva jeg skal lage. tusen takk. skal lage denne nå før jeg setter på en film 🙂

 2. Denne har jeg lagd lenge, supergod:)) har også laget med sjokoladepulver og perlesukker da jeg var tom for kakao og sukker, funket bra det og:))

  • Ja, den er veldig god 🙂 Huske at jeg lagde den mye som student 🙂 Du kan også bruke «kaffe mocca pulver » om du ikke har kakao 🙂 Da blir den enda litt mørkere på smak.

 3. Har prøvd meg på «Ekstra saftig sjokoladekake» i dag.., og det ble totalt kræsj. For det første randt røren ut av formen jeg hadde funnet meg, så det ble en hastebytting og inn i ovnen igjen. Så måtte kaka stå litt over 1 time, enn 35 minutter som det sto i oppskrifta. Og for det siste, så satt kaken helt fast i formen da den skulle hvelves, enda jeg hadde smurt godt. Blir litt deprimert av et sånt resultat, når man følger oppskriften til punkt og prikke…

  • Hei Ine,

   Det er jo veldig synd at kaken ikke ble noe bra! Men når man først har begynt å steke en kake skal man helst aldri åpne ovnsdøren, dette fordi man da avbryter de kjemiske prosessene som bl.a. gjør at kaken hever. Man slipper også inn kald luft som gjør at ovnen får feil temp.
   Dette er en av de kakene jeg lager mest av (90% av alle brudepar velger denne). Jeg får også veldig mange gode tilbakemeldinger på denne 🙂 Kanskje du kan prøve å lage den som cupcakes neste gang? Lykke til med bakingen 😉

   Hilsen Ingrid Marie

 4. Kaken hadde knapt stått i ovnen i 20 sekunder da jeg så det randt i fra formen, og varmen på ovenen var bra, så tror ikke det var grunnen.

 5. kjempegod og enkel sjokoladekake, lurte på å prøve med oboy istedenfor kakao neste gang siden mannen syns den ikke var søt nok og litt mye kakaosmak..

 6. Fantastisk genialt. gikk max 10 min fra min sønn på 6 år såg oppskriften til vi tok ut kaken av mikroen 🙂 å tror du ikke vi fikk besøk akkurat da 😉

 7. Hei 🙂 lagde den igår til meg og min mor. Det var UTROLIG godt, men smaken var litt «gummiaktig» og ikke så mye sjokolade, så jeg lurte på om det går å tilsette litt smeltet sjokolade eller om den blir ødelagt da?
  en annen ting var om det går ann å doble denne oppskriften noen ganger og ha i OVNEN? 🙂
  Tusen takk for god oppskrift! den blir lagd mye av fremover på lørdagskveldene..

 8. lagde den igjen idag og helte sjokoladeganashe(?) over. det smakte nydelig. hadde den i mikrobølgeovnen i en litt større skål. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s