Mocca kake

I dag har NRK vært her og filmet. I den forbindelse laget jeg en ny oppskrift. Det ble en Mocca kake som også ble laget som cupcakes. Kaken er en ekstra mørk sjokoladekake med bl.a. kaffe og brunt sukker. Frostingen som ligger mellom lagene og på toppen er mocca frosting. (Den er farget grønn for anledingen.)

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for kaken.

Temperatur: 160 C Steketid: ca. 30 min.

Du trenger:
300 g brunt sukker
120 g kakao
200 g mel
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 store egg
1,2 dl sterk kaffe
1,5 dl kulturmelk
1 dl matolje

Ha alle de tørre ingrediensene i mikserbollen og miks disse lett sammen først. Det er viktig at det brune sukkeret får blandet seg inn slik at det ikke klumper seg. Ha så i eggene sammen med det våte.

Miks først alt forsiktig sammen, øk hastigheten og miks godt i min. 2-3 min. Røren skal være helt glatt og fin når den er ferdig.

Ha røren i 2 x 15 cm store former. Da får du en litt mindre, men høyere kake. Stek kaken til den «slipper» formen (evt prøv med en kakenål). Mens kaken kjøler seg på rist lager du frosting.

Mocca frosting:
120 g usaltet smør
500 g melis
0,5 dl sterk kaffe

(evt. farge)

Pisk smøret mykt først, ha så i halvparten av melisen og litt kaffe. Pisk dette sammen. Spe på med melis og kaffe til frostingen har ønsket konsistens. Den skal være lett og luftig, men ikke «skille» seg.

Tip nr 126/127 gir store ruffles, tip nr 104 gir mindre ruffles.

Fyll frosting i en sprøytepose. Del kakebunnene i to slik at du får fire kakebunner.

Legg den første kakebunnen på fatet. Lag ruffles langs kanten av kakebunnen. Dette gjør du ved å bevege tippen frem og tilbake langs kanten. Ha ca. 2 cm lange ruffles. Husk å ha den tynne enden av tippen ut. Legg også et lag med frosting i midten av kaken før du legger på neste bunn. Gjør likt også her.

På toppen la jeg også først en kant rundt og fortsatte med en og en kant til jeg hadde dekket hele kaken. Som pynt drysset jeg over litt sjokoladespon. Jeg trenger vel ikke å si det, men denne kaken er perfekt til en kopp kaffe 😉

NB: Husk boksignering kl. 12.00 på Traktøren på Oasen i morgen.

Her kan dere se et hyggelig intervju med SeByen om boken min.

Ha en fin helg alle sammen!

 

 

0 thoughts on “Mocca kake

 1. Hei!
  Skal lage denne kaken i dag, 18 cm form, skal fylles som din kake. Tror du jeg må lage dobbel oppskrift krem? Har en pakke nonstop og lurte på å fylle nonstop inni sammen med kremen, tror du det blir bra?
  Har også laget vaniljekaken din som skal fylles med bringebærfyll og pyntes i kveld! Spennende med nye oppskrifter! Tror du bringebærfyllet kan lages tidligere på dagen, evnt dagen før, og stå til kvelden, eller er det best å lage det rett før og la det avkjøles?

  • Hei Lene!

   Det spørs jo hvor mye frosting du skal ha, men lager du dobbel har du iallefall ikke for lite 🙂

   Jeg ville prøvd med finhakkede mocca bønner, evt nonstop. Fyllet kan du lage 2-3 dager før, bare oppbevar det i en lufttett boks e.l.

   Lykke til med bakingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s