Dobbel sjokoladekake m/ karamell frosting

Denne sjokoladekaken har både smeltet sjokolade og kakao i seg. Den er laget med kulturmelk og olje slik at den er ekstra saftig. Mellom lagene har den en fyldig karamell frosting. Jeg har trukket denne kaken i Satin Ice sjokolade fondant. Kaken er veldig saftig og god. Den har også veldig godt holdbarhet og holder seg saftig i minst en uke!

Før du begynner på selve kaken er det lurt å koke opp karamell slik at den får kjølt seg ned mens du lager kakerøren.

Temperatur: 170 C Steketid: ca 40 min

Dette trenger du:

Kakerøre:
2 store egg
1,2 dl matolje uten smak
1,8 dl kokende vann
60 g sjokolade
2,4 dl kulturmelk
1 ts vaniljeekstrakt
500 g sukker
180 g mel
150 g kakao
1/2 ts bakepulver
1,5 ts natron
1 ts salt

2 x 15 cm stor former

Karamell frosting

Karamell:
1,2 dl fløte
50 g brunt sukker
1 ss lys maissirup (evt lys sirup)
1/2 ts vaniljeekstrakt

Frosting:
en porsjon karamell
100 g mykt smør
ca 500 g melis

For å lage karamell koker du opp fløte, brunt sukker, sirup og vaniljeekstrakt i en liten gryte. La dette småkoke i ca 15 min. Ha det i en skål og la det kjøle seg ned til romtemperatur. Det vil tykne etterhvert så rør om innimellom.

Begynn slik på kakerøren:
Ha sjokoladen i det kokende vannet og rør til den har løst seg opp. La det kjøle seg ned. Ha eggene i mikserbollen, og pisk disse til de skummer. Bland sammen kulturmelk og vaniljeekstrakt. I en egen bolle blander du lett sammen alle de tørre ingrediensene.

Når du har pisket eggene slik at de skummer har du i oljen og pisker denne inn i 2 min ca. Ha i den smeltede sjokoladen og pisk videre. Ha sukkeret forsiktig i sammen med kulturmelken mens du kjører mikseren på lav hastighet. Øk hastigheten og pisk i ca 2 min.

Sikt inn det tørre i 3 omganger, mens du har mikseren på lav hastighet. Skarp kantene innimellom. Miks på medium hastighet i ca 2 min når alt det tørre er siktet inn. Rør rundt med en slikkepott for å sjekke at det ikke har klumpet seg.

Fyll røren i smurte former og stek kakene i ca 40 min. Sjek med en kakenål at de er ferdig stekte. La kakene avkjøle seg på rist før du begynne å dele dem. Mens de kjøler lager du ferdig frostingen.

I en bolle har du smør og halvparten av melisen. Sett dette på lav hastighet. Hell inn den avkjølte karamellen mens du øker hastigheten til medium. Miks inn mer og mer av melisen til du har en lett og luftig krem. Sjekk at det ikke er noen klumper og frostingen er klar til bruk.

(Jeg lager disse kakene med to ulike typer fyll. I dette innlegget har jeg laget en med karamell frosting. Frys ned den ene bunnen om du ikke bruker den.)

Del kaken i 3 og fyll en god porsjon med karamell frosting mellom hvert lag.

Du kan selvsagt velge om du vil dekke hele kaken med karamell frosting eller trekke den i fondant eller masipan 🙂 Jeg er veldig fornøyd med Satin Ice sjokolade fondant. Jeg vet at du også får kjøpt Odense sjokolade marsipan i butikkene.

0 thoughts on “Dobbel sjokoladekake m/ karamell frosting

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s