Et stykke konfekt; Whities kake

Dette er en helt fantastisk kake! Whities med kokos og valnøtter. Og hva er Whities? Joda, det er hvit sjokoladekake laget på samme måte som Brownies. Dette gjør at du får en saftig og mektig kake laget av hvit sjokolade. Jeg serverte mine Whities sammen med litt tyttebærsyltetøy. Dette er en super kombinasjon og tyttebær er noe av det beste med høsten. Det er godt både til middag og til kaker.

Alle stykkene med Whities ble spist opp! 
Øystein hadde faktisk de tre siste stykkene til frokost dessert dagen etter 🙂
Whities rører du sammen helt uten mikser og røren lager du lett på ca 15 min. 
Steketiden for Whities er ca 40 min. Jeg brukte en brownie panne da jeg lagde mine, den er ca 20 x 30 cm. Du kan også bruke en firkantet brownie form om du ønsker.

Du kan også bruke små former som disse til steking om du ønsker.
Her kommer oppskriften…
Sett ovnen på 170 C.
Du trenger:
– 150 g smør
– 200 g hvit sjokolade
– 200 g hvitt sukker
– 75 g brunt sukker
– 3 egg
– 120 g mel
– 1 klype salt
– 1 ts vaniljesukker
– 1/2 ts bakepulver
– ca 70 g kokosmasse
– ca 50 hakkede valnøtter
Først smelter du smøret. Rør inn sjokoladen over svak varme til den er helt oppløst. Rør så inn både brunt og hvitt sukker og skru av platen. La dette stå og kjøle seg ned i 5 min. I en annen bolle så pisker du lett sammen eggene. Ha alt det tørre klart i en annen bolle. Ha i litt og litt av smørblandingen sammen med eggene og pisk dette lett sammen. Rør så inn melblandingen. Til slutt rører du inn kokosmasse og valnøtter med en slikkepott e.l. 

Bre røren utover i ønsket form. Jeg har brukt en 20×30 cm brownie panne.
Stek Whities på nederste rille i ovnen på 170 C i ca 40 min. Kaken skal være «seig» inni.

Kaken blir lett gylden på toppen.

Jeg delte min kake opp i små serveringstykker og la dem på et fat.

Server Whities sammen med f.eks. litt tyttebærsyltetøy eller en kule hjemmelaget vaniljeis 😉
Dette er en av de kakene jeg har lagd som har fått best tilbakemeldinger. Kaken ble bl.a. beskrevet som et lite stykke konfekt 🙂 Jeg tror at alle forsynte seg både to og tre ganger av denne kaken 🙂

post signature

0 kommentarer om “Et stykke konfekt; Whities kake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s