Over the Rainbow Cake

Jeg så et bilde av en lignende kake på We Heart It og ble veldig inspirert. En slik kake måtte jeg bare prøve og lage! For en gøyal kake! Kaken bare skriker GLEDE mot deg når du ser på den 🙂 Og så smaker den himmelsk! Dette må være den nye favoritten i et hvert selskap!
Kaken består av hele fem lag og er dekket med deilig banan krem!
Kakebunnene er laget med litt kokos i og jeg har tatt utgangspunkt i «Den Hvite Kaken» da jeg lagde oppskriften til bunnene. Hvite rører tar nemlig lettere farge. Å lage denne kaken tar ca 90 min fra start til kaken er ferdig dekorert.
Her kommer oppskriften…
Du trenger:
– 1-5 runde former ca 22 cm str.
– Forvarm ovnen til 180 C.
Bunnene:
– 400 g sukker
– 250 g smør
– 6 eggehviter fra store egg
– 600 g mel
– 4 ts bakepulver
– 3 ts vaniljesukker
– 3 dl melk
– 1 ts SP eller 2 ss Maizena (Maizena blandes inn med melet)
– 5 ss kokosmasse
– 5 ulike konditorfarger (jeg har brukt gelefarge fra Wilton)
Begynn med å piske smøret mykt. Pisk så inn sukkeret til du har en fin og hvit krem. Separer eggehvitene fra plommene og ha i halvparten av eggehvitene. Pisk godt, helst i 2 min. Ha i resten av eggehvitene og pisk i 2 min til. Husk å skrape kantene innimellom. Bland alt det tørre sammen i en bolle og rør lett i dette. Tilsett halvparten av det tørre og halvparten av melken i røren. Miks dette godt sammen. Ha så i resten av det tørre og resten av melken. Hvis du IKKE hadde Maizena i det tørre tilsetter du nå en teskje med SP. Etter at det er mikset inn rører du inn kokosmassen med en slikkepott e.l.
Nå er røren ferdig!
Nå skal røren fordeles likt i 5 mindre skåler. Når du har gjort dette farger du hver røre i ulike farger. Jeg valgte orange, rosa, lilla, blå og grønn. Fordel røren i formene, en farge i hver form. Jeg hadde bare 3 former og stekte 2 og 2, dette gikk helt fint. Husk da bare at du må la kaken hvile 5 min før du hvelver den etter at du har tatt den ut av ovnen.
Steketid er ca 12 min om du bruker en 22 cm stor form. La bunnene avkjøle på rist.
Så er det tid for frostingen! Jeg har lagd en krem med banansmak basert på kremost frosting. Du bruker også litt frosting mellom hvert lag i kaken for og «lime» denne sammen.
Til kremen trenger du:
– 175 g smør
– 300 g Philadelphia ost
– 750 g melis (1,5 pk.)
– 4 ss Bols Bananlikør (har du ikke dette så kan du bruke f.eks. Tropisk juice e.l.)
Pisk sammen smør og kremost først. Spe så på med litt og litt melis. Når du har pisket inn halvparten av melisen tilsetter du smak, altså 4 ss med bananlikør e.l. Ha så i resten av melisen. Du skal få en myk og smidig krem som står av seg selv. Det er viktig å ikke ha for mye melis i for du vil da få en altfor stiv krem.
Smør et lag krem mellom hver kakebunn etterhvert som du stabler de oppå hverandre. Bruk en god slikkepott eller en spatula. Utsiden av kaken dekkes så med krem fra bunn til topp. Dette må du nok gjøre to ganger før du har dekket inn hele kaken. Til slutt legger du krem på toppen og smører denne utover. Gå over kaken en gang til med krem slik at alt er dekket.
Nå er kaken klar for dekor. Jeg har brukt fargerikt stjerne- og hjertestrøssel fra Wilton.
Gled noen som fortjener det eller spis kaken selv 😉
Kaken oppbevares kaldt før servering.
Bon apetit!

post signature

0 kommentarer om “Over the Rainbow Cake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s