Vintage Oppskrift: Vaniljekjeks

Sophia elsker Marie kjeks og jeg tenkte at det må finnes noe lignende som jeg kan lage hjemme. Jeg bladde i de gamle kakebladene mine og kom over en oppskrift på vaniljekjeks. Oppskriften var veldig enkel å følge. Den gav nydelige kjeks duftende av vanilje. Disse lå ikke lenge fremme på bordet før de var spist opp. 
Jeg lagde også litt sjokoladekrem og fylte noen med. Helt fantastisk!

Jeg har laget oppskriften som den står i bladet og her kommer den…
Du trenger:
– 2 dl fløte (piskes)
– 180 g sukker
– 250 g potetmel
– 4 ts vaniljesukker (Dr.Oetker eller annet med ekte vanilje anbefales!)
– 200 g hvetemel
– 1 ts bakepulver
– 200 g smør
Ha alt det tørre i en bolle og rør dette lett sammen. Pisk opp fløten til krem. Pass på at den ikke sprenger 😉 Miks inn alt det tørre. Du skal la det piske til du har en sandkornet røre. Miks inn smøret til slutt til du har en fin og jevn deig. 
Deigen er en smule klissete. Når du skal kjevle den ut kan det være lurt og legge plastfolie rundt kjevlen. Du kan også fylle deigen inn i en sprøytepose og sprøyte ut ca 20 kr store rundinger som du trykker flate. Det er viktig at deigen kveles ut veldig tynn om du vil ha fine kjeks. Jeg prøvde meg på flere varianter og fant ut at det ble utrolig mange kjeks av denne oppskriften.

Derfor stekte jeg hele plater med deig og trykket ut kjeks mens de fortsatt var varme og litt bløte. 
For å steke disse vaniljekjeksene anbefales det at du varmer ovnen til ca 180C. Jeg stekte i ca 5-8 min.
Det stod ingenting om steketid osv i oppskriften og jeg prøvde meg frem til det som gav best resultat. 
Her har jeg trykket ut «blomsterkjeks» 🙂
Disse var kjempe gode, både med og uten sjokolade 😉
Oppskrift på enkel sjokoladekrem:

Pisk 75 g mykt smør luftig, tilsett ca 100 g melis og 3 ss kakao, miks dette sammen. Tilsett så 3-4 ss melk og miks dette inn. Miks så inn ca 200 g til med melis. Jeg mikser til jeg har en lett og luftig krem. Kremen skal ikke være for blank, den vil da skille seg og du må ha i mer melis. Ha i melis til kremen «står», men pass på at den ikke blir for stiv. Kan oppbevares i kjøleskapet i inntil en uke. Ta da ut kremen og pisk den opp på ny før du bruker den 😉

post signature

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s