Vintage Oppskrift: Pineapple Upside-Down Cake (a la Desperate Housewives!)

Da jeg kom over denne oppskriften i et av mine gamle bakeblader fra 50-tallet syntes jeg at den virkelig hørtes kjent ut! Litt tenking og jeg fant rask ut hvor jeg hadde denne kaken fra. Nemlig Desperate Housewives! Dette er kaken som Bree hjelper Gaby å lage i skjul for Carlos! «Pineapple Upside-Down Cake». Og som teksten under viser er dette en typisk amerikansk kake 🙂

Så jeg tok for meg utfordringen og bestemte meg for å lage en. Først måtte jeg selvsagt modernisere oppskriften og etter litt research på amerikanske bakesider hadde jeg satt sammen en perfekt oppskrift!
Slik ble min «Pineapple Upside-Down Cake»
Kaken smakte helt utsøkt! Vi smakte på den mens den var fortsatt lunken 🙂
Her kommer oppskriften på min moderniserte «Pineapple Upside-Down Cake»…
Du trenger:
1.
– 50 g brunt sukker
– 50 g mykt smør
– 1 boks ananas, enten i biter eller i ringer (ta vare på juicen)
– noen cocktail bær
2. 
– 100 g smør
– 50 g brunt sukker
– 50 g hvitt sukker
– 2 store egg
– 120 g mel
– 1,5 ts bakepulver
– 1,5 ts vaniljesukker
– 0,5 dl ananasjuice
– 1/2 ts SP (kakestabilisator) (kan byttes mot 1 ss Maizena)
– 1 ss hakkede hasselnøtter
– 1 ss kokosmasse

1. Pisk sammen smør og sukker til krem. Bre dette utover i et tynt lag i bunnen av en form og litt opp langs kanten. Jeg har brukt en hjerteform, men du kan også bruke en 20-22 cm stor rund form.

Legg i ananas og cocktail bær som du ønsker.
2. Begynn med å piske sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg og pisk GODT mellom hvert egg. Dette vil gi deg høyere og luftigere kaker. Bland sammen alt det tørre i en bolle og bland dette lett. Ha alt det tørre i røren og sett mikseren på lav hastighet. Hell i ananasjuicen langsomt mens alt røres sammen. Miks inn SP og kjør røren på høy hastighet. Ha i hakkede nøtter og kokosmasse og rør dette inn for hånd med en slikkepott e.l. Nå er røren ferdig.

Bre røren forsiktig ut i formen. Pass på at den dekker formen godt.
Kaken skal nå steke i 40 min på 160 C i forvarmet ovn.
Sjekk at kaken er ferdig før du tar den ut. Jeg bruker bare en spisepinne i tre og stikker i midten av kaken, er det ikke røre på så er kaken ferdig.
La kaken kjøle seg ned litt før du hvelver den over på et fat.
Hvelv kaken og du har en «Pineapple Upside-Down Cake» a la Bree i Desperate Housewives 😉
Serveres enten lunken eller kald, og kan gjerne serveres med litt kremfløte til 🙂

Oppskriften har jeg modernisert litt, fikset litt på måleenhetene og tilsatt hasselnøtter og kokosmasse, ellers så er den lik som den var på 50-tallet. En ekte vintage oppskrift!
Se klippet fra Desperate Housewives her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s