Lukseriøse Molte Cupcakes

Nå når høsten kommer er det også tid for vilt middager. Vi hadde Finnbiff til middag i går og jeg lagde disse lukseriøse molte cupcakene til dessert. Molter er jo dyrt som gull, men smaker også helt fantastisk. Disse molte cupcakene har jeg toppet med moltekrem og dryppet litt ekstra moltesirup over.

Jeg lagde en oppskrift på 12 cupcakes og brukte moltesyltetøy sammen med moltesirup i dem da jeg ikke fikk tak i molter i butikken. Moltekrem lager du raskt av kremfløte og litt rørte molter.
Slik lager du luksusen… 🙂
Du trenger:
– 75 g smør
– 150 g sukker
– 2 store egg
– 170 g mel
– 1,5 ts bakepulver
– 1,5 ts vaniljesukker
– 1 dl fløte
– 1 ts SP (kakestabilisator, brukes for og binde eggene bedre) evt. 1 ss Maizena
– 2 store ss moltesyltetøy
– 2 ts moltesirup 
Pisk smør og sukker godt sammen til krem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg. Jeg pisket i godt og vel 2 minutter mellom hvert egg i denne oppskriften. Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha dette i. Pisk på lav hastighet og hell i fløten mens du pisker. Tilsett 1 ts SP når du har fått en jevn og fin røre og pisk denne godt inn. Rør inn moltesyltetøy og moltesirup for hånd med en slikkepott e.l.
Fyll så i formene. Jeg bruker 1 stor ss røre i hver form slik at de blir ca 2/3 fulle. Stek cupcakene på 170C i ca 18 min. De skal være litt gyldne på toppen og ha en svampaktig konsistens.

La cupcakene kjøle seg godt ned før du lager moltekrem. Ikke lag mer krem enn cupcakes du skal spise de neste 1-2 dagene da fløten gjerne blir litt sur om den står for lenge.
For å lage molte krem til 12 cupcakes pisket jeg opp 1/2 liten kartong med fløte. Ha gjerne i noen ss melis i fløten slik at den blir litt stivere. Når fløten har blitt stiv rører du forsiktig inn 2 ss med moltesyltetøy.

Jeg brukte en Wilton 6B tip til å sprøyte på kremen med. Dryppet litt moltesirup over for en ekstra god smak rett før servering 🙂 Hvis du ikke får tak i moltesirup kan du fint utelate dette. Jeg kjøpte moltesirup på Amundsens Spesial her i Haugesund. 
Molte Cupcakes er et lite luksus måltid 😉
Au revoir!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s