Lavkarbo brød til Øystein nr. 4

Det forrige brødet som jeg lagde til Øystein syntes han at var litt søtt fordi det inneholdt mye mandelmel. Derfor bestemte jeg meg for å lage en ny variant som jeg har tilsatt pesto og parmesan i. Dette brødet lagde jeg i silikonformer slik at det ble små rundstykker formet som blomster 🙂
Du trenger følgende til disse rundstykkene:
– 1/2 boks Kesam
– 3 egg
– 1 ss olivenolje
– 6 ss kruskakli
– 6 ss mandelmel
– 3 ss sesamfrø
– 2 ss fiberhusk
– 3 ss hirseflarn
– 1 klype salt
– 1 ts natron
– 1 stor ss grønn pesto
– 4 ss riflet parmesan 
– noen knuste valnøtter
Bland først sammen Kesam, egg og olivenolje. Ha i alt det tørre i rekkefølgen det er skrevet opp her. Ha i salt og natron sist. Rør alt dette godt sammen. Tilsett pest, parmesan og valnøtter til slutt og kna dette godt inn i deigen. Du skal nå har en noenlunde fast deig. Fordel deigen i en middels stor brødform eller i silikonformer som jeg gjorde.

Slik så mine «rundstykker» ut før steking. Oppskriften gav 8 av disse 🙂
Stek rundstykker i ca 30 min på 180C og brød i ca 40 min også på 180C. Husk at ovnen skal være forvarmet. Det tar alt i fra 5 til 20 min og forvarme en ovn.

Disse rundstykkene var helt fantastiske sammen med Serranoskinke!
Og det beste av alt, de smakte ikke som «fuglemat» 😉
Au revoir!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s