Chocolate Vanilla Cupcakes

Dette er en av cupcakene jeg serverte på Fiskeridagene på Åkrehamn.
Denne cupcaken er laget av sjokolade med vanilje i midten og så toppet med deilig mørk sjokolade frosting…
Dette er en litt tidkrevende cupcake siden du bruker en røre med sjokolade og en med vanilje.
Jeg pleier alltid og lage røre for 24 cupcakes. Noen ganger froster jeg bare 8-12 stk og legger resten i fryseren. Hvis du ikke froster cupcakene kan du fryse dem i minst 3 mnd, ta dem opp og så froste dem når du trenger dem.
Her kommer fremgangsmåten for disse cupcakene…
Lag en stor porsjon vaniljerøre som du deler og tilsetter kakao i 2/3 av røren.
Du trenger:
– 150 g mykt smør
– 200 g sukker
– 3 store egg
– 1 vaniljestang (evt. 1/2 ts vaniljepulver)
– 300 g mel
– 2 ts bakepulver
– 2 ts vaniljesukker (jeg bruker Dr. Oetker m/ ekte vanilje)
– 1 ss Maizena
– 1,5 dl helmelk
– 5 ss kakao
– 0,2 dl helmelk
Kjør smør og sukker til en luftig krem i mikseren. Det skal nesten se hvitt ut. Bland inn 1 og 1 egg. Pisk minst 2 min og skrap kantene mellom hvert egg. Da får du mer volum i røren. Ha i vaniljen og pisk litt til. Bland så inn det tørre litt etter litt sammen med litt og litt melk mens du kjører mikseren på lav hastighet. Nå har du vaniljerøren. Sett til side ca 1/3 av røren.
Bland sammen kakao og helmelk i en kopp e.l. og ha dette i 2/3 av røren. Miks dette godt sammen. Nå har du sjokoladerøren klar.
Og så over til hvordan du får sjokolade rundt og vanilje i midten av cupcakene. Jeg fyller røren i to store sprøyteposer og legger dem i kjøleskapet i ca 30 min. Da «stivner» røren litt og det blir lettere og få et godt resultat. Når du fyller i røre skal du legge en tjukk sirkel med sjokolade rundt kanten av formen, legg en god «klatt» vanilje i midten. Du vil da få cupcakes med sjokolade rundt og vanilje i midten når de er ferdig stekt.
Stek cupcakene i ca 17 min i forvarmet ovn på 170 C.
Frosting lages enkelt mens cupcakene kjøler seg ned. Bruk ca 75 g mykt smør, 3 – 5 ss melk, ca 300 g melis og 3 ss kakao. Bland sammen kakao og nesten alt melisen i mikseren først. Smuldre så i smøret sammen med melken. Miks til du har en lett og luftig krem. Synes du at kremen ikke blir stiv nok tilsetter du bare litt mer melis. TIPS: Du kan også bytte ut vanilg melk med sjokolademelk for og få mer sjokolade smak 😉
Jeg har brukt en Wilton 1M tip, turkis og grønt strøssel fra Dr. Oetker, blåbær og kjeks «sugerør» som dekor. Det lille fatet som cupcakene står på er forresten fra Greengate, dette finner du nå til halv pris på Idéhuset sammen med flere gøyale sommertilbud fra Greengate 🙂
Au revoir!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s