Red Velvet Cinnamon Cupcakes

Red Velvet Cinnamon Cupcakes laget etter oppfordring fra min venninne, Silje Evita 🙂
På fredag hadde jeg besøk av noen venninner som fikk smake på mine «Glitter Cake Pops». Jeg fikk da spørsmål om «Red Velvet» og hvordan de smakte. Jeg har tidligere smakt Red Velvet, men synes at de smaker litt for likt vanlige vanilje cupcakes bare med kremost frosting istedenfor «vanlig» smørkrem frosting. Jeg tenkte derfor at jeg måtte kunne lage en liten vri på dem slik at de ble litt annerledes på smak. Så her er får du oppskriften på mine «Red Velvet Cinnamon Cupcakes»…
Du trenger;
– 75 g mykt smør
– 150 g sukker
– 1 stort egg
– 1 ss kakao
– 0,2 dl rød konditorfarge (jeg brukte ca. 1,5 flaske rød Idun konditorfarge)
– 1/2 ts vaniljepulver (selges på helsekost butikker)
– 1,3 dl skummet kulturmelk
– 150 g hvetemel
– 1 strøken ts kanel
– 1/2 ts natron
– 1/2 ts salt
– 1 ts hvitvins eddik (selges i daglivare butikker)
Begynn med å piske sammen smør og sukker. Miks så inn egget og pisk dette godt. Bland sammen kakao, vaniljepulver og konditorfarge til en tykk og mørk masse, ha dette i røren. Når dette er blitt rørt godt inn skal du ha en mørk rød farge på røren. 
Ha forsiktig i halvparten av melken mens du har mikseren på laveste hastighet. Bland sammen mel og kanel og ha i halvparten av dette mens du fortsatt har mikseren på lav hastighet. Gjenta med resten av melken og melblandingen. Miks dette godt sammen. 
Ha natron, salt og hvitvinseddik i til slutt og øk hastigheten. Miks godt i noen minutter.

Fyll cupcake formene 2/3 fulle og stek på 160 C i ca 20 min i forvarmet ovn.
Red Velvet Cupcakes skal ha kremost frosting. Det har jeg også brukt på mine cupcakes.
Denne lager du enkelt mens cupcakene kjøler seg ned.
Bruk 50 g mykt smør, 100 g Philadelphia kremost, miks dette sammen. Tilsett ca 250 g melis og rør til du har en lett og luftig krem.

Jeg har pyntet mine cupcakes med sjokolade blomster som jeg hadde laget i hvit sjokolade, drysset også over litt kokosmasse. Jeg har brukt liten blomstertip fra Wilton for å lage «ruffles» av frostingen. Det gjør du enkelt ved at du holder dekorsprøyten rett over og lager sikk sakk bevegelser med den rundt hele veien. 
Disse cupcakene og flere finner du på standen min på Fiskeridagene på Åkrehamn neste uke 🙂
Au revoir 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s