Fotballbane-kake til Alexander :)

Min lillebror Alexander blir 6 år i sommer. På torsdag hadde vi hageselskap hvor vi feiret bursdagen hans. Hans store lidenskap for øyeblikket er fotball. Derfor laget jeg en fotballbane-kake med spillere på og 6 cupcakes med fotball-lys.
Kaken lagde jeg inspirert av min favoritt brownies kake (den med Oreo kjeks og Smørbukk). Og toppet den med kremost frosting slik at den ikke skulle bli altfor søt.

Jeg sparte litt av røren til 6 cupcakes som jeg satte fotball-lys på.
Her kommer oppskriften på kakebunnen…
Du trenger:
– 200 g smør
– 200 g hvitt sukker
– 100 g brunt sukker
– 3 egg
– 5 dl hvetemel
– 2 ts vaniljesukker
– 2 ts bakepulver
– 2 ss kakao
– 2 dl melk
– 12 fin hakkede Smørbukk karameller
– 6 hakkede Oreo kjeks
Begynn med å piske sammen smør og sukker (både hvitt og brunt). Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg. Bland sammen alt det tørre og ha i halvparten. Ha forsiktig i melken mens du rører. Ha i resten av det tørre og miks godt. Når dette er blitt en fin og glatt røre så rører du inn karameller og kjeksbiter. 
Kaken fyller en liten langpanne. Denne stekes på 170 C i forvarmet ovn i ca 25 min.
Jeg sparte litt røre og hadde i 6 små cupcakes for å sette lys på disse. De stekte jeg i ca 12 min.
La kaken kjøle seg litt ned i formen før du lar den kjøle seg helt ned på en rist.
Som frosting har jeg brukt kremost frosting og farget mesteparten av denne grønn. 
Frosting:
– 75 g mykt smør
– 100 g Philadelphia kremost
– ca 350 g melis
Miks sammen smør og kremost først, bland inn melis til du får en fin og luftig krem. La gjerne kremen stå i kjøleskap i 5 – 10 min før du bruker den. 
Jeg farget deler av kremen til gresset grønn med gelefarge fra Wilton, noe sparte jeg hvitt til linjene på fotballbanen. Det finnes en egen tip til å lage «gress» med, men jeg brukte bare et dekortriangel.
Dekortriangel fra Wilton er supert til å lage mønster i frosting på kaker. 
Koster ca $ 1.50 på eBay 🙂

Fotballfigurene og fotball-lysene er også fra Wilton. Disse finner du på både eBay og hos Cacas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s