Flower Power Cupcakes :)

Flower Power Cupcakes 🙂
Den ene lillesøsteren min hadde veldig lyst på regnbuefargede cupcakes. Jeg lagde derfor en fargerik variant. Synes at fargene her er veldig «hippie» og har derfor kalt disse cupcakene for «Flower Power Cupcakes». Jeg fant passende blomsterstrøssel som jeg dekorerte frostingen med 🙂 Både cupcakene og frostingen smaker friskt av kokos.
Dette trenger du:
– 150 g mykt smør
– 200 g sukker
– 4 eggehviter
– 2 ts bakepulver
– 2 ts vaniljesukker
– 300 g mel
– 1 stor boks kokosmelk (du bruker kun 3/4 av boksen)
– 100 g kokosmasse
– noen dråper kokosessens evt. 1 ts Malibu (kan utelates)
4 skåler og 4 forskjellige konditorfarger, jeg har brukt farger fra Americolor; 
Sky Blue, Tulip Red, Regal Purple og Electric Green.
Slik gjør du:
Miks sammen smør og sukker til en luftig og fin krem. Pisk inn en og en eggehvite. Pisk i ca 2 min mellom hver. Bland alt det tørre sammen og ha i halvparten av dette. Miks godt. Ha i 3/4 av kokosmelken og resten av det tørre. Miks dette godt i ca 2-3 min. Tilsett så kokosmasse og evt kokosessens. Når du har rørt dette inn finner du frem 4 skåler.
Ha lik mengde røre i alle de 4 skålene. Lag en farge røre i hver skål. Jeg har brukt vanlige hvite cupcake former (selges i alle matvarebutikker), men har hatt disse i en cupcake form da jeg har stek dem. Dette gjør at de ikke flyter ut og at du får en finere «topp» på cupcakene.
Ha i fargene i den rekkefølgen du ønsker. Ta en god teskje røre av den første fargen og fyll godt ut i cupcake formen. Fortsett med farge nr. 2, nr. 3 og nr. 4. Det er viktig at du forsiktig drar røren godt ut i kantene og du ønsker å få den «stripete» effekten på cupcakene. Fyll formene nesten helt til toppen.
Stek i 15 min på 170 C i forvarmet ovn.

Her er resultatet 🙂
Jeg har toppet med kokosfrosting og pyntet med med blomsterstrøssel fra Wilton.
Slik lager du kokosfrosting:
– 100 g Philadelphia kremost
– 1/4 boks med kokosmelk
– 50 g smør
– ca 300 g melis
Miks sammen kremost, kokosmelk og smør til en fin og flytende krem. Miks inn melis til du får en lett og luftig krem som «står». Jeg har brukt en Wilton 1M tip og pyntet med blomsterstrøssel, også fra Wilton. Begge deler finner du billig på eBay, men kan også kjøpes på cacas.no.

Sett litt farge på kakebordet med Flower Power Cupcakes 😉
Au revoir!

0 kommentarer om “Flower Power Cupcakes :)

  1. Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG. Jeg har også brukt et bilde fra bloggen for å illusterer lenken til bloggposten din siden flowerpower muffins var ukjent for bildedatabasen vår. Håper det er ok.

  2. Cupcakes er jo miniatyr kaker med masse pynt 🙂 Muffins derimot er noe annet… Men smaker godt gjør jo begge deler :)"A muffin is an American English name for a type of bread that is baked in small portions. ""A cupcake is a small cake designed to serve one person, frequently baked in a small, thin paper or aluminum cup. As with larger cakes, frosting and other cake decorations, such as sprinkles, are common on cupcakes."Tusen takk 😉 Hilsen Ingrid 🙂

  3. @Kristine: Rettskriving kan være vanskelig, men det burde være lett for en som jobber med slikt. Et slikt flott blogginnlegg som dette fortjener virkelig at tittelen er riktig skrevet på VGs forside.

  4. Jaja, ikke så veldig nytt detta da. Det er best å titte på youtube for slike bakverk! Mye bedre generelt.De var småe og flate disse, da er det ikke cupcakes…. A true american would know

  5. Nam nam 🙂 Det så skikkelig godt ut! De skal jeg prøve å lage en gang.Men jeg lurer på hvor du kjøper konditorfargene du har brukt?

  6. Hei :)Takk, takk :)Jeg har kjøpt fargene på The Cake Decorating Company, du finner link i menyen til høyre her på bloggen 🙂 Fargene er fra Americolor. De er super gode!Hilsen Ingrid

  7. Kan man bruke flytende smør? Hvis ikke, hvordan piske den faste smørklumpen til krem,smelte smøret først?? 😉

  8. Hei :)Jeg lar alltid smøret stå ute i en "smørboks". Men du kan fint varme det litt i mikroen først. Det er lettere å få fin krem om smøret ikke er smeltet, men bare mykt. Du kan også kna smøret mykt med en gaffel :)Hilsen Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s