Sjokolademousse kake…

En av kakene som jeg hadde laget til Sophias navnedag var en Sjokolademousse kake. Denne kaken er fylt med sjokolademousse og det er mousse rundt hele kaken. Kaken er så dekorert med espresso- og sjokoladekrem og jordbær… Mmmmm!
På kaken hadde jeg satt SOPHIA i sjokoladeklosser.  
Rett før kaken ble servert dekorerte jeg med ferske jordbær…
Denne kaken fikk jeg kjempe gode tilbakemeldinger på. Kaken smelter i munnen, den er både søt og kraftig med masse smak. Espressokremen gir en flott balanse på kaken sammen med den søte sjokoladen. 
Slik lager du denne kaken…
Du trenger:
1 pakke sjokolademousse (om du ikke lager denne selv)
1 stk 22-24 cm springform
Noen ferske jordbær
Bunnen:
– 2 egg
– 2,5 dl sukker
– 150 g smeltet smør
– 4 dl hvetemel
– 2 ts bakepulver
– 2 ts vaniljesukker
– 2 ss kakao
– 1,5 dl melk
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet smør. Miks godt. Bland inn halvparten av det tørre og halvparten av melken. Miks dette og tilsett så resten. 
Fordel røren i en godt smurt springform og stek i forvarmet ovn på 180 C i ca 20-30 min. Sjekk med en tannpirker e.l. at kaken er gjennomstekt.
Mens kaken står og kjøler seg ned lager du sjokolademoussen. Siden jeg var overarbeidet og hadde 1000 ting å gjøre laget jeg sjokolademousse av pakke fra Freia, denne skal det kun mikses melk inn i og det tar kun 5 min å lage. Skal du lage sikkelig mousse selv så bør du ha noen timer til rådighet. Jeg anbefaler Freias sjokolademousse med biter av mørk sjokolade 😉
Når kaken har kjølt seg ned deler du denne i to. Legg et godt lag med sjokolademousse i midten og dekk resten av kaken med mousse. Sett denne i kjøleskapet mens du lager espressokremen. 
Espressokrem lager du slik:
Pisk 75 g mykt smør luftig, tilsett 100 g melis og 3 ss kakao, miks dette sammen. Tilsett så 3 ss espresso og miks dette inn. Miks så inn ca 200 g til med melis. Jeg mikser til jeg har en lett og luftig krem. Kremen skal ikke være for blank, den vil da skille seg og du må ha i mer melis. Ha i melis til kremen «står», men pass på at den ikke blir for stiv. 
Når moussen rundt kaken har stivnet dekorer du med espressokremen. Jeg har laget roser med tip fra Dr. Oetker (i standard settet med pose og 4 tipper finner du denne…koster ca 99,-). På sidene av kaken har jeg dekorert med ferske jordbær. Denne kaken er best om den blir servert samme dag eller innen en dag…
Flere bilder av kaker og cupcakes kommer…
Au revoir 🙂

0 kommentarer om “Sjokolademousse kake…

  1. Hei,flott blogg og nydelige kaker :)Ser du har kelly prom som en favoritt nettside. Har du bestilt derfra før? Lurer på å kjøpe brudekjole derfra, men vil gjerne ha andres erfaringer først ;)–Lise

  2. Hei Lise,Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂 Jeg bestilte min brudekjole fra "Rhine Weddingstore" og kan iallefall anbefale deg denne siden. Jeg fikk kjolen sydd etter mål og fikk den etter lovet tid, den satt som støpt og var aldeles nydelig! Ble sendt med DHL express og jeg fikk sporingsnr osv. Og prisen er det ingenting og si på!http://www.rhineweddingstore.com/Har kun "vanlige" kjoler fra Kelly Prom, men er kjempe fornøyd med dem også :)Lykke til 🙂

  3. Fin blogg, fikk mye inspirasjon til alle de gode tingene du legger ut her!Bare lurer på en ting! Gifteringen din var nyyyydelig. Hva er prisen på en sånn en?Mvh Johanne

  4. Hei Johanne!Tusen takk 🙂 Det er så gøy med slik positiv tilbakemelding!Å! Takk 🙂 Jeg falt helt for ringen når jeg så den 🙂 Jeg tror jeg betalte rett over 2000 kr for gifteringen min 🙂 Man kan gjøre gode kupp hos antikvitets forhandlere osv på gamle smykker ;)Ha en strålende dag!Ingrid 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s