Peanut Butter Cupcakes

Dagen i dag har gått kjempe fort! Hele formiddagen og ettermiddagen gikk til å shoppe inn div til huset, navnedagen og reisen. Vi har funnet hvilken farge vi skal ha på huset, eller dvs. hvilke farger. Vi har kjøpt reiseseng til Sophia, endte opp med Phil & Teds, og gjorde et kupp på denne 🙂 Sophia har også fått badeand og ny svømmetruse. Vi har også funnet og kjøpt morgengaver… de skal jeg avsløre i et annet innlegg. 

Men nå til dagens oppskrift; Peanut Butter Cupcakes. Jeg har lagd cupcakes med peanøtter og sjokoladebiter og toppet disse med peanut butter krem. På smak kan nok disse minne litt om Snickers og er ikke så søte som andre cupcakes. Oppskriften som jeg har brukt kan fint brukes uten peanøtter og sjokoladebiter også om du heller vil ha «plain» cupcakes.
Peanut Butter Cupcakes
Oppskriften gir ca 30 cupcakes. 
Du trenger:
– 240 g mykt smør
– 180 g sukker
– 3 egg
– 5 dl mel
– 2,5 ts bakepulver
– 1/2 ts salt
– 3 dl melk
– ca 50 g hakkede peanøtter
– ca 50 g hakket mørk sjokolade
Bland alt det tørre sammen i en bolle. Begynn med å piske smør og sukker hvitt. Tilsett et og et egg, pisk godt mellom hvert egg. Når du har fått en fin krem av dette blander du inn halvparten av det tørre og halvparten av melken. Pisk dette godt og tilsett resten av det tørre og melken. Ha i peanøtter og sjokolade til slutt.
Fyll opp formene 3/4 fulle. 
Stek cupcakene på 180 C i ca 12 min.
Mens cupcakene kjøler seg ned lager du frostingen (kremen). Begynn med å røre sammen ca 250 g melis og 2 ss kakao. Ta 50 g mykt smør, miks dette sammen med 3 ss peanøtt smør. Når dette er godt mikset blander du inn melis og kakaoblandingen. Tilsett 2-3 ss med melk for at kremen ikke skal bli for stiv. 
Smør på når cupcakene har kjølt seg ned.

Jeg har strødd litt hakkede peanøtter på som pynt.
Det var alt for i dag! 
Au revoir 😉

0 kommentarer om “Peanut Butter Cupcakes

  1. Hei! Kjempekjekk blogg, jeg skal definitivt prøve meg på litt cupcake-baking til helgen 🙂 Det jeg lurte på er at du referte til "kakaoblandingen" til frostingen, men jeg fant ikke oppskriften til frostingen? De høres veldig gode ut :)- Agnethe

  2. Hei Agnethe! Så hyggelig å høre )Det skal være melis- og kakaoblandingen, altså melisen som du har rørt kakao ut i… Her er oppskriften på frosting:- Begynn med å røre sammen ca 250 g melis og 2 ss kakao. – Ta 50 g mykt smør, miks dette sammen med 3 ss peanøtt smør. Når dette er godt mikset blander du inn melis- og kakaoblandingen. – Tilsett 2-3 ss med melk for at kremen ikke skal bli for stiv. Disse cupcakene har blitt godt likt av voksne. Både naboene våre og Øystein liker dem svært godt 😉 Lykke til med bakingen og ha en flott helg!Hilsen Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s