Den store kaketesten del 2…

I dag har jeg bakt en kake og dekorert en annen… Jeg har lagd mousse kake til min mor som vi skal ha på 17. mai feiring i morgen. Kaken er inspirert av fargene i det norske flagget; rødt, hvitt og blått. Jeg har brukt masse friske bær og legger til siste touch med krem i morgen.

Etter at jeg var ferdig med denne kaken tok jeg fram sjakkmønsterbunnen som jeg lagde i helgen. Jeg har i dag prøvd meg på MMF: Marshmallows fondant. Det var overraskende lett og lage. Gjort på mindre enn 10 min. Jeg øvde meg også på å lage roser og dekorerte med små MMF blomster som jeg hadde trykekt ut…
Her er resultatet…

Jeg har brukt tropisk smørkrem som jeg farget rosa til å lage «rosene».
Pyntet med MMF blomstene som jeg hadde trykket ut og litt glittergele 🙂
Her kommer oppskrift på MMF, et kjempe godt alternativ til marsipan. Særlig om du skal dekorere kaker til barn. Er lett å trykke ut i og lett å farge.
Du trenger:
200 gr Marshmallows
2 ss vann
500 gr melis
2 ss matfett – kan sløyfes
Evt. konditorfarge
Slik gjør du:
Ha marshmallowsen i en bolle som du kan ha i mikroen.
Hell over vannet og sett det på full styrke i mikroen i ca 1 1/2 min.


Ha i matfettet og evt. ønsket farge.


Rør godt i marshmallowsen. Tilsett litt og litt melis til du har ønsket konsistens. Det skal bli som en deig. Jeg brukte eltekroken på kjøkkenmaskinen. Dette funket kjempe bra! Tok «deigen» ut av bollen på slutten når den ikke var klissete lenger og knadde inn litt ekstra melis.


Kjevle ut så stort stykke som du vil ha og trykk ut, form figurer etc.


Skal du lage flere farger kan det være lurt og dele oppskriften i to. Oppskriften gir en god del MMF. Mer en nok til å dekke en stor kake med.


Jeg trykket også ut noen hjerter som jeg la på noen cupcakes.Legger ut bilder av 17. mai kaken i morgen 🙂
Ha en fantastisk 17. mai feiring!
Au revoir  🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s