Sjoko-hasselnøtt cupcakes m/ hvit espressokrem :)

Cupcakes ❤ 
I kveld skal vi ha gjester og jeg lar ikke en anledning til å bake gå fra meg… Vi skal servere salat med biffkjøtt og kylling, «Black ‘n white» salat, med dampede grønnsaker til. Så om desserten da blir mektig, kan vi iallfall nyte den med god samvittighet 😉 Jeg hadde lyst til og prøve ut noe nytt, jeg ville prøve meg på hvit espressokrem. Men i en cupcake er bunnen like viktig som dekoren…. lagde derfor en sjoko-hasselnøtt bunn. Her er resultatet:
Pyntet med små mini-kuer i svart, brunt og hvitt.
Her kommer oppskriften… (passer til 10 store former)
Du trenger:
2 egg
2,5 dl sukker
150 g smør (smeltet)
3,5 dl mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
3 dråper sjoko-hasselnøtt essens (jeg bruker LorAnn fra kakeboksen.no) til lys bunn
3 ss kakao pulver til mørk bunn
Begynn med å piske eggedosis. Tilsett smeltet smør og rør rundt. Bland i det tørre vekselvis med melken.
Del nå røren inn i to. I den ene tilsetter du essensen og i den andre tilsetter du kakao pulveret. Fyll opp formene med den mørke røren først. I midten av formene heller du så inn den lyse røren. Formene skal være halvfulle. 
Stekes i 12-15 min på 180 C.
Lys espressokrem…
100 g smeltet smør
100 g smeltet hvit sjokolade 
1 liten kopp espresso (ca. 3-5 ss)
ca. 300 g melis
Smelt sammen smør og sjokolade i en kjele mens du rører rundt. 
Når dette har fått kjølt seg litt ned blander du det inn i melisen mens du rører rundt. (Jeg bruker håndmikser.) Bland inn espresso til du har fått riktig konsistens på kremen. Blir den for rennende blander du inn litt mer melis. 
Kremen skal kunne sprøytes ut på cupcakesene. Jeg lar alltid kremen stå og hvile i ca 5 minutter etter at den er ferdig. Den får da satt seg litt. 
Dekorer med kremen når cupcaksene har fått kjølt seg ned. 
La de stå kalde til de skal serveres. Jeg tar mine ut av kjøleskapet ca 10 min før de skal serveres.
Au revoir 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s