Mini jordbærmousse kake :)

Jordbær…
I går hadde vi besøk og en riktig så god påskemiddag med både forrett og dessert. Desserten fikk jeg inspirasjon til å lage fra min «Mango Madness» kake som har mangofromasj i seg. Jeg ville lage en lett og sommerlig dessert. Kokosbunn er lett og luftig, men jeg tok bort den mørke sjokoladen og erstattet denne med hvit sjokolade. Fromasjen av mango erstattet jeg med en mousse av jordbær. Jeg lagde kakene i små firkantede former som jeg har kjøpt på Åhlens. Slik ble resultatet:

Kaken smakte utrolig godt!
Slik lager du herligheten:
Kokosbunn…
Du trenger:  
– 3 eggehviter (ta vare på plommene til fromasjen)
– 120 g melis
– 120 g kokosmasse
– 50 g hakket hvit sjokolade
– 50 g hakkede hasselnøtter

 

Begynn med å piske eggehvitene til skum, tilsett så en og en skje med melis til dette har en fin skumaktig konsistens (marengs). Det skal ikke være overpisket. Tilsett så litt og litt av kokosmassen, sjokoladen og nøttene. Rør dette inn og ha massen i formene. Fyll opp ca. 1/3 av formen.

Stekes på 160 C i ca 15 min. (Den skal se litt sprø og lys brune ut på toppen.) 

Mousse…
Du trenger:
– 3 eggeplommer
– 8 ss sukker
– 2 dl kremfløte
– 1 dl kokende vann
– 1 pakke jordbærgele

Dekor:
– 2 dl kremfløte
– jordbær

Begynn med å koke opp vann og rør inn gelepakken. La dette stå og kjøle seg litt. Pisk så eggedosis av eggeplommene og sukkeret. I en annen bolle pisker du kremfløte (veldig viktig at denne ikke er for stiv!). 

Ha geleen og pisket fløte vekselvis i eggedosisen mens du rører forsiktig rundt. (Samme framgangsmåte som om du lager Dronning Maud.) 

Når dette er blitt rørt sammen til en tykk og fin krem så kan du om du vil tilsette litt konditorfarge, jeg har brukt litt rosa gelefarge fra Wilton.

Mens du har laget moussen så har kakene stått og kjølt seg ned. Fyll opp til kanten med mousse. Dette skal stå kaldt i minst ca. 3 timer. Rett før servering dekorerer du kakene med litt kremfløte og pynter med jordbær. 

ENJOY!

Au revoir 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s