Tur til Vikinggården, middag hos svigers +++ kake!!!

Nydelig påskevær….
I dag har vi gått tur ut til vikinggården, vært hos svigermor på middag, fått beøk selv og spist kake 🙂

Etter at jeg hadde dekorert ferdig «Mango Madness» kaken min bestemte vi oss for å gå tur ut til Vikinggården på Avaldsnes. Vi pakket med oss Sophia og hundene og satte kursen mot Bukkøy. Tok fram sportsdelen til vognen for første gang! Spennende!

Sophia gløtter så vidt over kanten på vognposen 🙂

Sophia holdt seg tappert våken gjennom det meste av turen, men var til gjengjeld overtrøtt av en annen dimensjon da vi var på middag hos svigermor. Jeg hadde selvsat tatt med kake for anledningen. Jeg har prøvd ut en ny oppskrift og laget en kake med koksbunn og mangofromasj på toppen. Kaken falt i smak hos alle 🙂

Kaken er dekorert med pikekyss og mangohjerter 🙂
I kveld har vi fått besøk av Jørn Ole, kameraten til Øystein, og i skrivende stund nyter jeg et glass kald Cava som han hadde med seg 🙂 Som lovet får dere oppskriftene på kakene jeg har bakt denne påsken…
Mango Madness
Du trenger:
– 3 eggehviter (ta vare på plommene til fromasjen)
– 120 g melis
– 120 g kokosmasse
– 50 g hakket mørk sjokolade
– 50 g hakkede hasselnøtter
Begynn med å piske eggehvitene til skum, tilsett så en og en skje med melis til dette har en fin skumaktig konsistens (marengs). Det skal ikke være overpisket. Tilsett så litt og litt av kokosmassen, sjokoladen og nøttene. Rør dette inn og ha i en form. Jeg har brukt hjerteform fra Åhlens, men røren går også fint i en 20-22 cm stor form.
Stekes på 160 C i ca 30 min. (Den skal se litt sprø ut på toppen.)
Fromasjen
Du trenger:
– 3 eggeplommer
– 8 ss sukker
– 2 dl kremfløte
– 1 mango i biter
– 0,5 dl tropisk juice
– 5 plater gelatin
Dekor:
– 2 dl kremfløte
– pikekyss
– mango
Begynn med å koke opp mango og tropisk juice i en kjele. Legg gelatinen til bløt i kaldt vann. Pisk så eggedosis av eggeplommene og sukkeret. I en annen bolle pisker du kremfløte (veldig viktig at denne ikke er for stiv!).
Når mangoen har kokt seg myk knar du denne i kjelen slik at du får ut mest mulig saft. Sil dette og ha det i en liten skål. (Det skal være ca. 1 dl væske)
Klem vannet av gelatinen og rør dette ut i den varme mangosaften. Ha saften og pisket fløte vekselvis i eggedosisen mens du rører forsiktig rundt. (Samme framgangsmåte som om du lager Dronning Maud.)
Når dette er blitt rørt sammen til en tykk og fin krem så kan du om du vil tilsette litt konditorfarge, jeg har brukt Wilton gelefarge.
Mens du har laget fromasjen så har kakebunnen stått og kjølt seg ned. Mens du fortsatt har kakebunnen i formen legger du forsiktig fromasj over. Dette skal stå kaldt i minst 4 timer! Jeg lar det stå natten over. Når fromasjen har satt seg er det klart for dekorering av kaken. Jeg har dekorert med pisket kremfløte, pikekyss og mangohjerter. Jeg har hatt noen dråper sitron i kremfløten for å gi denne en litt syrligere smak. Har også for anledningen farget kremfløten gul siden det er påske.
Liker du ikke mango, kan du f.eks. bruke jordbær, passjonsfrukt eller blåbær 🙂
Sjoko-vaniljedrøm…
Du trenger:
– 2 egg
– 150 g sukker
– 100 g smeltet smør
– 200 g hvetemel
– 1 vaniljestang
– 2 ts vanilje essens
– 2 ts bakepulver
– 1,5 dl melk
– 100 g hakket mørk sjokolade
Start med å piske eggedosis. Bland inn smeltet smør. Ha i det tørre vekselvis med melk. Tilsett frøene fra vaniljestangen sammen med sjokoladebitene til slutt. Has i en 20-22 cm stor form og stekes på 180 C i ca 20-30 min.
Jeg har brukt smørkrem med espresso på denne kaken. Den lager du slik:
Smelt 75 g smør, ha ca 200 g melis sammen med 3 ss kakopulver i en bolle. Tilsett 2 ss espresso eller annen kaffe sammen med 2 ts vanilje essens. Ha i litt og litt smeltet smør mens du rører rundt. Smørkremen skal ha en fin glans, men ikke se fet ut. Synes du kremen ser for fet ut så ha i litt mer melis og kaffe. Smøres på mens kaken fortsatt er litt lunken.
Det var alt for i kveld! Nå skal jeg nyte reste av Cavaen min…
Ha en videre fin påske!
Au revoir 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s