Historien om det umoderne kjøkkenet… del 1

Her kommer historien om hvordan kjøkkenet ble pusset opp…

Da Øystein kjøpte huset her i Haugesund var det 6 år siden det sist hadde bodd noen i huset. Huset var et eneste stort prosjekt som trengtes å bli pusset opp. Noen ting kunne bli tatt vare på og andre ting måtte kastes.
Øystein hadde i flere år jobbet som kjøkkenmontør i Stavanger og bestemte seg for å begynne med å pusse opp kjøkkenet. Han hadde en visjon om å bygge opp et kjøkken fra bunnen av og bruke andre metoder enn det som er vanlig når man bygger kjøkken i dag.

Da Øystein kjøpte huset så kjøkkenet slik ut:

Kjøkkenet var trangt og lite. Og veldig umoderne…
Selve kjøkkenet hadde gamle eikedører. Disse ble tatt vare på. Mens resten av kjøkkenet ble revet. Øystein rev også deler av veggen mellom stua og kjøkkenet for å åpne mer opp og få en større romfølelse. 
Øystein begynte arbeidet med å bygge kjøkkenet opp igjen. Som nevnt hadde han en visjon om et annerledes kjøkken. Han bygde derfor forskaling og laget fundamentene til kjøkkenet i betong.
Her kan dere se en liten del av prosessen. Betongfundamentene som stod igjen og arbeidet med forskalingen.
Mens Øystein jobbet med dette var det ikke mange av kompisene som verken trodde på eller forsto hva han holdt på med. Men Øystein var sin visjon tro og fortsatte arbeidet. Veggen mellom stua og kjøkkenet var blitt til en kjøkkenøy med barløsning. Her skulle komfyren komme og dette skulle bli et naturlig samlingspunkt når man hadde besøk. Her skulle venner kunne sitte mens verten lagde mat. 
Veggen som var fylt med både benkeskaper og veggskaper var nå blitt til en lang benk med kun noen få skaper og skuffer. Her skal kjøleskap og oppvaskmaskin bygges inn. 
Som jeg skrev hadde de gamle eikedørene blitt tatt vare på. Disse ble pusset og malt. Fundamentene ble malt hvite sammen med kjøkkenvegger og tak. Etterhvert kom gasskomfyren på plass, ventilatoren lagde Øystein også selv. Veggen som tidligere bare hadde veggskap ble fylt med hyller i både tre og glass. Kun et overskap ble hengt opp. Nostalgi, bondestil og preg av «det glade» 50-tallet var innslag som man kunne finne igjen på kjøkkenet. 
Her er en liten smakebit:
Samlingen med Norges glass er på plass.
Her er et bilde av kjøkkenet før kjøleskap og oppvaskmaskin er på plass.
Og med disse bildene er «Historien om det umoderne kjøkkenet… del 1» ferdig. Kjøkkenet i farger og del 2 med det endelige resultatet får dere senere i dag 🙂
Au revoir!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s